Audi neemt minderheidsbelang in Sauber

door Patrick Wuite
Audi 2

De eerste stap van Audi in de Formule 1 is gezet. De Duitse autofabrikant heeft een minderheidsbelang in Sauber genomen, het team dat vanaf 2026 door het leven zal gaan als een Audi-fabrieksteam.

Audi maakte vorig jaar bekend dat ze in 2026 de Formule 1 ingaan. Toen was nog niet bekend in welke vorm, maar al snel werd bekend dat Audi en Sauber zouden gaan samen werken. Nu is de eerste 'echte' stap gezet en heeft Audi een minderheidsbelang in Sauber genomen. Het is niet bekend hoeveel procent van de aandelen Audi heeft gekocht. Daar doet de fabrikant geen uitspraken over. Wel is het een 'belangrijke mijlpaal' op weg naar Audi's entree in de Formule 1, zo schrijft Sauber in het persbericht. 

Audi 3

Positionele wijzigingen

In de winter is er al genoeg gebeurd in Hinwill. Zo is teambaas Frédéric Vasseur vertrokken en is hij de nieuwe teamchef van Ferrari. (Alfa Romeo) Sauber reageerde snel met de komst van Andreas Seidl, die de nieuwe algemeen directeur van het team is. Seidl is daarmee verantwoordelijk voor het aanstellen van een nieuwe teambaas, die tot op heden nog niet is gevonden. Wel is afgelopen week Alunni Bravi aangesteld als 'team representative'. Met die functie is hij niet de teambaas, maar zal hij wel het gezicht van Alfa Romeo zijn op het circuit en zal hij aanschuiven bij de persconferenties. 

Lees ook: Rob van Someren en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Horner: Waarde teams in geding bij intrede Andretti

Lees ook: Williams: Alexander Albon versus Nicholas Latifi

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden