Horner: Waarde teams in geding bij intrede Andretti

door Gijs Leuvenink
Christian Horner Belgie 2022

Christian Horner is uitgebreid ingegaan op de vraag waarom Andretti Motorsport volgens hem niet welkom is in de Formule 1. De Brit denkt dat de andere teams hun waarde zien devalueren en is het veld met de huidige tien teams groot genoeg.

"Met één of twee nieuwe teams op de grid verdwijnt er een stuk waarde van de teams die nu meedoen", sprak Horner, teambaas van Red Bull Racing, in gesprek met RACER. "De teams hebben al moeite met het behouden van hun waarde, zeker de achterhoedeteams, dus we moeten ervoor waken dat dit niet nog verder afneemt."

Voorstanders

McLaren en Alpine zijn wel voorstander van de intrede, wat Horner vanuit zakelijk perspectief van deze renstallen kan begrijpen. "Het is voor te stellen dat zij voor zijn. Beide teams hebben zakelijke belangen in de Verenigde Staten of zij willen een motor van Andretti (mogelijk Cadillac). De andere acht willen hun deel van de prijzenpot niet opgeven."

Christian Horner Zandvoort 2022

Tien is genoeg

Horner sluit af met dat naar zijn mening het veld met de huidige tien teams groot genoeg is. "We hebben nu met tien teams een mooi veld. Dat we dit kunnen houden is te danken aan de budgetcap en dat er eigenlijk maar tien plekjes zijn voor de teams. We moeten rekening gaan houden dat een toevoeging van een ander team veel invloed heeft op de rest van het veld."

Lees ook: Franz Tost: Overstap is goed voor Pierre Gasly

Lees ook: Dennis Hauger: We gaan voor het kampioenschap in Formule 2

Lees ook: Audi: Verdwijnen MGU-H trok ons over de streep

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden