Franz Tost: Overstap is goed voor Pierre Gasly

Pierre Gasly Spa Belgie

Franz Tost is blij voor Pierre Gasly dat hij de overstap naar Alpine heeft gemaakt. Volgens de teambaas van AlphaTauri had de carrière van de Franse coureur in gevaar kunnen komen als hij langer bij zijn oude team was gebleven. 

Pierre Gasly rijdt komend seizoen niet meer voor het vertrouwde AlphaTauri, maar staat bij Alpine in de line-up. Het contract van de Fransman liep oorspronkelijk tot eind 2023, maar omdat AlphaTauri Nyck de Vries aan de haak heeft kunnen slaan, mocht Gasly zijn team vroegtijdig verlaten. En volgens Franz Tost is het voor de coureur goed dat hij een andere weg ingaat.

Pierre Gasly Franz Tost Abu Dhabi

Foto: Red Bull Content Pool (Rudy Carezzevoli / Getty Images)

Weinig opties

Een zitje bij Red Bull lijkt in de nabije toekomst namelijk niet haalbaar voor Gasly, gezien de lopende contracten van Max Verstappen en Sergio Pérez. En AlphaTauri moet zelf ook plek maken voor nieuw en jong talent. "Het was voor mij heel duidelijk, want anders was het risico veel te groot dat hij in 2024 geen zitje meer zou hebben. Alle cockpits voor dat jaar zijn al vol. Het is niet makkelijk om Gasly's vertrek te accepteren, maar ik denk dat het een eerlijk besluit is", verklaart Tost aan The Race.

Verlies voor het team

Ondanks dat Tost benadrukt welke goede stap Gasly zet, is het vertrek van de Fransman moeilijk: "We verliezen een zeer ervaren coureur die het team veel succes heeft gebracht en heeft geholpen om het team op te bouwen. Het is een verlies, daar bestaat geen twijfel over." In zijn plaats komt Nederlander Nyck de Vries AlphaTauri versterken. De Nederlander heeft in 2022 al eens laten zien wat hij waard is op de Formule 1-grid. 

Lees ook: Aan alle stemmers van de RadioRing: Bedankt!

Lees ook: Kay van Berlo: Er is flink wat vooruitgang geboekt

Lees ook: Renger van de Zande: Maken hele goede kans

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden