Renger van de Zande: Maken hele goede kans

Renger van de Zande_Cadillac_Daytona

Renger van de Zande staat zaterdag aan de start van de 24 uur van Daytona. Hij verwacht goede kansen te hebben om de race te winnen.

Het raceseizoen wordt traditioneel afgetrapt met de 24 uur van Daytona. Tweevoudig winnaar Renger van de Zande start vanaf de vierde plek en kijkt uit naar de race. "Wat een mooi evenement. Het is echt een beetje mijn thuiswedstrijd, ik heb hem natuurlijk twee keer gewonnen, in 2019 en 2020. Dit jaar rijd ik samen met Scott Dixon en Sebastian Bourdais, hele goede teamgenoten", vertelt Van de Zande aan Grand Prix Radio. 

Renger rijdt voor het team van Cadillac met de nieuwe GTP-auto. De hybride-systemen in de auto zijn nog een beetje fragiel volgens Van de Zande. "Als hij blijft rijden, maken we een hele goede kans. Ik verwacht dat er veel uitvallen gedurende de 24 uur. Je hebt te maken met nieuwe systemen die nog niet goed communiceren, stuk gaan of niet goed reageren." Volgens Van de Zande wordt het mooi weer waarbij het niet te warm en niet te koud is. "We hebben vandaag en morgen vrije trainingen. De kwalificatie is geweest, we staan op de vierde plek maar als ik eerlijk ben doet dat er eigenlijk helemaal niet toe", aldus Renger van de Zande vanuit Daytona. 

Luister de hele update van Renger via Grand Prix Radio!

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden