Dennis Hauger: We gaan voor het kampioenschap in Formule 2

door Tim Koenders
Dennis Hauger in de auto Monaco 2022

Dennis Hauger heeft zijn zinnen gezet op het winnen van het kampioenschap in de Formule 2. Met een jaar ervaring in de klasse en de overstap naar MP Motorsport denkt de Noor alles in huis te hebben om een gooi te kunnen doen naar het kampioenschap.

Dennis Hauger maakte in 2020 zijn debuut in de Formule 3. Het jaar erop, in 2021, wist hij dat kampioenschap ook te winnen. In 2022 debuteerde hij in de Formule 2 voor het team van Prema. Zijn debuutseizoen verliep niet altijd even goed. Vooral in de openingsfase van het seizoen viel het een beetje tegen. In Monaco wist Hauger zijn eerste overwinning in de klasse te pakken. Ook een weekend later in Bakoe lukte de Noor dit. Uiteindelijk eindigde de jonge Noor als tiende in het kampioenschap.

01-Dennis-Hauger-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limtied

Helder doel

In 2023 zal Dennis Hauger rijden voor het Nederlandse MP Motorsport. Het team won vorig jaar beide kampioenschappen. “Binnen het nieuwe team voelt het erg goed, ik heb zelf ook meer ervaring en weet beter wat ik wil. Ik denk dat we echt vooraan mee kunnen doen.” Dat liet Dennis Hauger weten op de officiële website van de Formule 2. “Het doel is duidelijk, dat is het kampioenschap. We moeten gewoon hard blijven werken en ons zo goed mogelijk voorbereiden op de eerste race.”

Lees ook: Kay van Berlo: Er is flink wat vooruitgang geboekt

Lees ook: Franz Tost: Overstap is goed voor Pierre Gasly

Lees ook: Toekomst Robert Kubica onzeker na overstap sponsor

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden