Williams junior Luke Browning wint eerste F3-race in Bahrein

MP Motorsport F3

Williams Driver Academy-coureur Luke Browning wint zijn eerste Formule 3-race tijdens het openingsweekend van de raceklasse in Bahrein. De Britse coureur startte vanaf P2 en nam de leiding over na een slechte start van polesitter Dino Berganovic.

Door een fout bij de start zakte de Prema-coureur terug naar de achterhoede, waardoor elke kans op een zege vervloog. Browning profiteerde, pakte de leiding en uiteindelijk de eerste Feature-race overwinning van 2024.

De 22-jarige coureur van het team van HiTech GP komt als eerste over de streep, voor Christian Mansell van ART Grand Prix op P2. De debutant Tim Tramnitz van MP Motorsport pakt de laatste podiumplek door in de slotfase van de race Trident-coureur Meguetounif in te halen.

Rook bij Browning

Vlekkeloos verliep de race niet voor Browning. Mansell, die als achtste startte, sloot zich in ronde vijf aan achter de leider en meldde even later dat er rook uit de motor van de Hightech-bolide kwam. Ondanks wat het team vaststelde als een probleem met de uitlaat, slaagde Browning erin om het gat naar Mansell te behouden en zijn eerste overwinning veilig te stellen.

Polesitter Berganovic maakte in de slotfase nog een comeback, maar zelfs een snelste raceronde zorgde er niet voor dat hij met punten naar huis zou gaan. Hij eindigde als dertiende.

Van Hoepen buiten de punten

Nederlander Laurens van Hoepen, en teamgenoot van Mansell, eindigde vrijdag tijdens de sprintrace nog op de tweede podiumplek, maar moest het tijdens de hoofdrace bekopen met een vijftiende plaats.

Het Nederlandse team Van Amersfoort Racing zakte al snel weg naar de achtergrond. Geen van de drie coureurs behaalde punten en de Duitse coureur Sophia Floersch moest na de finishvlag haar eenzitter aan de kant zetten en te voet terug naar de pits.

MP Motorsport sloot het weekend in Bahrein beter af, met Tranmitz op het podium en een negende plaats voor Dunne.

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Sergio Perez: “Het wordt een interessante strijd morgen"

Lees ook: Charles Leclerc: "We vonden sweet spot in kwalificatie"

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden