Sergio Perez: “Het wordt een interessante strijd morgen"

Sergio Perez Kwalificatie Bahrein 2024 auto

Sergio Perez zal de Grand Prix van Bahrein starten vanaf de vijfde positie. Hoewel zijn teamgenoot Max Verstappen de poleposition wist te behalen kijkt de Mexicaan tevreden terug op zijn kwalificatie. De Red Bull-coureur verwacht een interessante race op de zaterdag. 

Vijfde plaats tijdens kwalificatie in Bahrein

Tijdens de eerste kwalificatie van het Formule 1-seizoen op het Bahrain International Circuit lagen de resultaten bijzonder dicht bij elkaar. Een kleine vergissing kon dan ook een aanzienlijke impact hebben op de startpositie van de coureurs tijdens de race op zaterdag. Sergio Perez is één van de coureurs die, door een klein foutje, genoegen moest nemen met een slechtere startpositie dan hij had verwacht. "Alles zit erg dicht op elkaar. Ik had geen geweldige eerste bocht, waardoor ik twee of drie posities heb verloren, vooral vanwege de minimale verschillen," legt Perez uit aan Formula 1. Vanwege de minimale tijdsverschillen tussen de coureurs was het ook in Q2 lastig om in te schatten of de coureurs veilig waren. "Helaas hebben we aan het einde van Q2 een set banden verspeeld. We dachten dat we niet veilig waren, maar dat bleek wel zo te zijn," licht Perez toe. "We hebben uiteindelijk de ronde niet afgemaakt, maar daardoor wel een set banden gebruikt. Dit betekende dat we nog maar één kans hadden in Q3.” De kleine fouten van Perez hebben ervoor gezorgd dat hij de Grand Prix van Bahrein zal starten vanaf de vijfde positie op de grid. Zijn teamgenoot Max Verstappen zal starten vanaf de pole position.   

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)

 

Concurrentie komt dichterbij 

In de aanloop naar het seizoen werden de Formule 1-auto's uitgebreid getest op het circuit van Bahrein. Na afloop van deze wintertest werd Red Bull wederom gezien als de absolute favoriet. Red Bull domineerde al vroeg tijdens het Formule 1 seizoen van 2023, waardoor ze al snel een aanzienlijke voorsprong opbouwden ten opzichte van de concurrentie. De uitslagen van de kwalificatiesessie in Bahrein laten zien dat ook de concurrentie stappen heeft gezet om het gat met Red Bull te dichten. "Dat de tijden zo dicht bij elkaar liggen, verrast mij niet," verklaarde Perez aan Formula 1. "Dit was al duidelijk tijdens de pre-season test vorige week. Alles ligt ontzettend dicht bij elkaar, dus we kunnen een interessante strijd verwachten morgen."

 

Lees ook: Charles Leclerc: "We vonden sweet spot in kwalificatie"

Lees ook: Carlos Sainz: Gaan best mogelijke race neerzetten

Lees ook: Kick Sauber-coureurs ontevreden na kwalificatie: ''Zijn niet waar we willen zijn''

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden