Carlos Sainz: "Gaan best mogelijke race neerzetten"

Carlos Sainz auto Bahrein 2024

Carlos Sainz start de Grand Prix van Bahrein als vierde. De Spanjaard had een hoger resultaat verwacht en is dus enigszins verrast. De auto wist niet te verbeteren in Q3, iets waar volgens Sainz het team naar moet kijken. 

Carlos Sainz rijdt volgend jaar niet meer voor Ferrari, maar wil ondanks dat zijn beste beentje voorzetten. Tijdens de vrije trainingen liet hij zichzelf zien, maar het resultaat van de kwalificatie viel tegen. De Ferrari-coureur heeft de vierde tijd gereden. Normaal gesproken vindt een coureur twee tot drie tienden in Q3, maar dat gebeurde bij Sainz niet. "Na Q2 was ik erg zelfverzekerd, maar in Q3 konden we niet die twee tot drie tienden vinden die we nodig hadden en die je normaal gesproken kan verwachten. Dat is iets waar we zeker naar moeten gaan kijken", aldus Sainz tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Beste race neerzetten

Na de derde vrije training was duidelijk hoe dichtbij elkaar het veld lag. Dat werd nogmaals bevestigd tijdens de kwalificatie. Sainz is dan ook trots op het feit dat hij in de top 4 is geëindigd. "We staan in de top 4 met een veld wat enorm dicht bij elkaar zit. Dat is iets waar we trots op mogen zijn", vertelt de Spanjaard.

Net als zijn teamgenoot, Charles Leclerc, denkt Sainz dat het lastig gaat worden om Red Bull en dan met name Max Verstappen, te verslaan. Toch denkt hij dat de rest van het veld dichterbij elkaar ligt dan vorig seizoen. Zijn blik is dan ook gericht op een gevecht met de overige teams. "Het wordt voor ons lastig om Red Bull te verslaan, zelfs Checo (lees: Pérez) die achter mij start. Ondanks dat Verstappen zijn race pace veel sterker is dan die van ons, matchen wij met de rest van het veld. Het wordt dan ook een echt gevecht tijdens de race", aldus de coureur van Ferrari. Sainz wil dan ook een positief resultaat laten zien. "We gaan de best mogelijke race neerzetten en we zullen zien waar dat ons brengt tijdens de race."

Lees ook: Charles Leclerc: "We vonden sweet spot in kwalificatie"

Lees ook: Max Verstappen: "Hadden pole position niet verwacht"

Lees ook: George Russell: "Gaan strijden om P2"

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden