George Russell: "Gaan strijden om P2"

door Tim Koenders
Russell Mexico 2023

George Russell eindigde als derde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Mercedes-coureur verwacht niet dat hij op zaterdag kan strijden om de overwinning.

Het team van Mercedes is dit seizoen met een gloednieuwe auto naar het circuit gekomen. Het concept is gewijzigd om de auto makkelijker te besturen te maken voor de coureur. Lewis Hamilton en George Russell klaagden vorig jaar namelijk veel over de auto. De wijziging van het concept lijkt een goede keuze te zijn geweest. Tijdens de eerste kwalificatie van het jaar eindigde Russell als derde.

Stappen gemaakt

“Iedereen in de fabriek heeft geweldig werk geleverd. Lewis en ik voelen ons veel beter in de auto. Het is een basis waar we verder op kunnen bouwen. Uiteindelijk rijdt Max weer vooraan dus we hebben nog werk te doen.” Dat liet de Mercedes-coureur na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Vergeleken met de laatste jaren is een derde plaats erg goed. We hebben echt stappen gemaakt.” Russell verwacht een spannende race maar denkt niet dat hij kan vechten om de overwinning. “Het zal morgen op Max na dicht bij elkaar zitten. Red Bull ziet er weer erg goed uit. Als we de leiding kunnen pakken gaan we het zeker proberen maar realistisch gezien gaan we met z’n allen strijden om P2.”

Lees ook: Verstappen duidelijk over zijn F1-toekomst

Lees ook: Eerste reactie Christian Horner na resultaat onderzoek

Lees ook: Hero or Zero VT1 & VT2 Grand Prix van Bahrein

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden