Eerste reactie Christian Horner na resultaat onderzoek

door Shakyra van den Heuvel
Bahrein testdagen Red Bull

Gisteren is bekend geworden dat Christian Horner aan mag blijven als teambaas van Red Bull Racing. Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten is hij vrij gesproken van de aanklachten die er lagen over hem. Red Bull wil er zelf niet zoveel over kwijt, maar nu komt toch Horner met een eerste reactie. 

Na verschillende weken van onderzoek zijn gisteren eindelijk de resultaten bekend gemaakt. Er waren klachten binnengekomen over mogelijk grensoverschrijdend gedrag van de teambaas. Red Bull had een externe advocaat ingehuurd zodat het onderzoek netjes ging verlopen. Nadat gisteren bekend is geworden dat hij de teambaas mag blijven van het Oostenrijkse team, bleef Horner stil en kwam er geen reactie. Vandaag kwam hij naar buiten met een eerste reactie. "Ik ben vooral heel blij dat dit proces nu voorbij is. Ik kan er om logische redenen niet te veel over zeggen, maar we zijn hier nu aanwezig om ons vooral op de Grand Prix te richten en op het seizoen dat voor de deur staat, waarin we beide wereldtitels willen verdedigen", aldus de Brit tegen SkySports. Vervolgens wordt er gevraagd of er nog gevolgen zijn of dat er nog andere onderzoeken komen, maar hier kon hij geen duidelijk antwoord op geven. "Ik kan verder niet te veel zeggen. Een proces is gevolgd en afgerond."

Horner

Foto: Red Bull Content Pool

Eerste Grand Prix van het seizoen

Het is duidelijk dat Christian Horner zich voornamelijk wil gaan focussen op de eerste Grand Prix van het seizoen. Deze zal dit weekend gaan plaatsvinden op het International Bahrein circuit. Naar aanleiding van de testdagen lijkt het team er goed voor te staan en lijkt veel sneller dan de concurrenten. Veel van de andere coureurs en teambazen zijn onder de indruk van de RB20 en noemen het een 'moedige stap'.

Lees ook: Coureurs zijn het eens: 24 races zijn niet houdbaar

Lees ook: Daniel Ricciardo snelste in eerste vrije training in Bahrein

Lees ook: Putdekselfiasco opgelost met beton voor GP Bahrein

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden