Christian Horner vrijgesproken en mag werk bij Red Bull vervolgen

door Jelle Boon
christian horner canada

Woensdagmiddag is bekend geworden dat Red Bull-teambaas Christian Horner zijn werk mag vervolgen. De aanklachten van de beschuldigingen werden afgewezen en Red Bull heeft er vertrouwen in dat het onderzoek eerlijk verlopen is.

Voordat Red Bull naar buiten kwam met een statement, bracht The Times al nieuws de wereld in dat Red Bull-teambaas Christian Horner werd vrijgesproken van alle aanklachten tegen hem. Een klein halfuur later werd woensdagmiddag een statement naar buiten gebracht. Het Oostenrijkse hoofdkantoor van Red Bull meldt daarin dat Christian Horner zijn werk als teambaas mag blijven vervolgen. "Het onderzoek naar de beschuldigingen tegen Christian Horner is voltooid en Red Bull kan bevestigen dat de aanklacht is afgewezen. Red Bull is ervan overtuigd dat het onderzoek eerlijk, grondig en onpartijdig verlopen is", zegt Red Bull in het statement.

Christian Horner silverstone

Red Bull Racig Content Pool (Getty Images)

Red Bull wilt er niet te veel over kwijt

Ondanks dat de zaak nu is afgerond en Red Bull een statement naar buiten heeft gebracht, wilt Red Bull er niet te veel over kwijt. "Het onderzoeksrapport is vertrouwelijk en bevat privé-informatie van de partijen en derden die hebben meegewerkt aan het onderzoek", geeft Red Bull als reden uit respect voor de betrokkenen. Horner is samen met Helmut Marko gearriveerd in Bahrein en zoals van ouds zit de Brit gewoon weer aan de pitmuur van donderdag tot en met zaterdag voor de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen.

 

Zie ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Zie ook: Putdekselfiasco opgelost met beton voor GP Bahrein

Zie ook: Formule 1 2024: Klaar voor de start!

door Jelle Boon

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden