Formule 1 2024: Klaar voor de start!

door Wendy Heijting
2024 Pre season Bahrain

Na een winterstop van ruim drie maanden gaat de Formule 1 weer van start. De testdagen zijn achter de rug en de coureurs maken zich op voor de eerste race van het seizoen in Bahrein. 

De Formule 1-fans over de hele wereld kunnen hun hart ophalen, want het nieuwe seizoen staat voor de deur. De testdagen op het circuit in Bahrein hebben de teams de kans gegeven om de laatste aanpassingen aan hun bolides te maken en de coureurs om hun vorm te testen. Nu is het moment aangebroken waarop de echte strijd gaat losbarsten.

 

2024 Pre-season Bahrain

Foto: Pirelli

 

Nieuwe teamnamen laten de tongen rollen

De teams hebben niet alleen aan hun auto's gesleuteld, maar ook aan hun namen. Alfa Romeo gaat komend seizoen als Stake F1 Team Kick Sauber door het leven, terwijl AlphaTauri zich presenteert als Visa Cash App Racing Bulls. Een verandering die de tongen doet rollen en even wennen zal zijn voor de fans.

 

2024 Stake F1 Bahrain pre season

Foto: Pirelli

 

Red Bull Racing domineert testdagen met Verstappen aan de top

Tijdens de testdagen in Bahrein maakte Red Bull een verpletterende indruk. De RB20-bolide toonde indrukwekkende snelheid en betrouwbaarheid. Opvallend was dat Max Verstappen direct de snelste tijd neerzette tijdens de eerste testdag, wat de concurrentie duidelijk maakte dat Red Bull serieus opnieuw kans maakt om het kampioenschap binnen te slepen. 

 

2024 pre season Verstappen

Foto: Pirelli

 

Wie daagt Red Bull uit in 2024?

Het belooft een veelbelovend seizoen te worden met races die ongetwijfeld voor spektakel en opwinding zullen zorgen. Vergeet daarbij niet dat de eerste twee races op zaterdag verreden zullen worden i.v.m. de ramadan. Zal Red Bull opnieuw domineren, of zijn er andere coureurs die in staat zijn om de strijd aan te gaan voor het felbegeerde wereldkampioenschap? Dit seizoen markeert het laatste seizoen van Lewis Hamilton bij Mercedes voordat hij naar Ferrari vertrekt, dus de Brit zal er alles aan doen om zijn carrière bij de Duitse renstal zo goed mogelijk af te sluiten. 

 

Lees ook: Eerste testdag voorbij, Verstappen snelste tijd

Lees ook: Tweede testdag afgelopen in Bahrein, Sainz zet snelste tijd van de dag neer

Lees ook: Laatste testdag in Bahrein voorbij: Charles Leclerc noteert snelste tijd

door Wendy Heijting

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden