Putdekselfiasco opgelost met beton voor GP Bahrein

door Frederique van Grinsven
1920x1080-Red-Bull-Racing-GP-Bahrein-2017

Er zijn maatregelen genomen voor het Grand Prix-weekend in Bahrein naar aanleiding van de problemen met loskomende putdeksels tijdens de F1-testen vorige week. Twee afwateringskanalen zijn gevuld met beton.

"Het zou goed zijn om alles meer en beter te checken, zeker als je naar een circuit gaat zoals Bahrein waar weinig wordt gereden", was de conclusie van Max Verstappen over de putdeksel die op de laatste testochtend in Bahrein loskwam, een incident dat zich ook de dag ervoor op dezelfde plaats had voorgedaan.

Putdeksel GP Las Vegas

Het loskomen van putdeksels heeft eerder tot aanzienlijke schade geleid, zoals in Las Vegas, toen de Ferrari van Carlos Sainz zwaar beschadigd raakte.

Het probleem doet zich voor sinds de introductie van het ground effect in 2022, waarbij de banden een sterke grip hebben en de zuigkracht van de eenzitters ervoor zorgt dat putdeksels omhoogkomen.

Beton voor Bahrain International Circuit

Normaal gesproken worden deze op permanente circuits geplaatst om drainage te garanderen in het geval van regen. Dankzij het uitblijven van regen dit weekend heeft de FIA besloten de kanalen bij bocht 7 en 11 te vullen met beton en is er extra laswerk uitgevoerd aan andere afvoerputdeksels rondom het circuit. 

Lees ook: Wolff bewondert nieuwe Red Bull: "Bijzonder moedige stap"

Lees ook: Marko sluit Albon uit als potentiële teamgenoot Verstappen

Lees ook: 'Onderzoek Christian Horner vóór GP Bahrein afgerond'

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden