Marko sluit Albon uit als potentiële teamgenoot Verstappen

door Shakyra van den Heuvel
11-sunday-saopaolo Red Bull Racing-2023

Al jaren wordt er flink gespeculeerd over de positie van Pérez binnen Red Bull Racing. Nadat er al heel wat namen zijn genoemd als potentiële vervanger, laat Helmut Marko weten dat bepaalde coureurs sowieso deze kans niet kunnen krijgen. 

Zodra Pérez mindere resultaten laat zien, gaat de geruchtenmolen overuren draaien en worden er verschillende namen genoemd die hem eventueel zouden kunnen vervangen. De laatste weken wordt de naam van Alexander Albon steeds vaker genoemd als nieuwe teamgenoot van Verstappen. De Thaise-Brit is al eerder onderdeel geweest van Red Bull Racing, maar gaat inmiddels zijn derde seizoen rijden voor het team van Williams. In dit team laat hij indrukwekkende dingen zien en daarom wordt hij steeds vaker in verband gebracht met een overstap naar een topteam. Volgens verschillende bronnen is er zelfs al een contract aangeboden bij het kamp van Albon. 

Helmut Marko, adviseur van Red Bull, heeft deze berichten tegengesproken. In gesprek met Kleine Zeitung laat hij het volgende weten. "Albon is überhaupt geen optie voor ons. Hij heeft een contract tot eind 2025." Een andere optie zou Carlos Sainz kunnen zijn. Ook hij is eerder bekend met het team uit Oostenrijk. "Sainz zal waarschijnlijk al eerder duidelijkheid over zijn toekomst willen hebben dan wij over onze toekomst", aldus Marko over de Spanjaard. 

helmut marko christian horner italie 2023 vrijdag

Foto: Red Bull Content Pool

Toekomst Pérez

Eigenlijk is het belangrijk dat Sergio Pérez goede resultaten zal gaan neerzetten gedurende het hele seizoen. "Pérez moet gewoon constant goed presteren. Het is duidelijk dat hij niet altijd op het niveau van Max Verstappen kan opereren, maar als hij tweede wordt in het WK en één of twee Grands Prix kan winnen, dan is hij zeker een optie voor 2025." Het is dus hopen voor de Mexicaan dat er niet te veel druk op zijn schouders wordt gelegd en dat hij voor goede resultaten kan zorgen. "Voor Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda staat ondertussen bij Visa Cash App RB niet alleen een plekje op de F1-grid op het spel, maar ook de kans om promotie te maken richting Red Bull Racing."

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen zwaar favoriet

Lees ook: Mercedes start optimistisch aan het seizoen 2024 na testdagen in Bahrein

Lees ook: 'Onderzoek Christian Horner vóór GP Bahrein afgerond'

 

 

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden