F1 aan Tafel: Verstappen zwaar favoriet

door Tim Koenders
Podcast Formule 1 aan Tafel wintertest Red Bull

De testdagen in Bahrein zitten erop en Red Bull lijkt de beste papieren te hebben. Is de Red Bull net zo dominant als in 2023 of is een team als Ferrari dichterbij gekomen? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Vorige week werden de wintertest verreden in Bahrein. Het was de eerste keer dat we de Formule 1-auto’s van 2024 in actie konden zien. Op dag één schoot Red Bull Racing uit de startblokken. Terugkijkend op de testdagen lijkt Red Bull Racing de favoriet te zijn. Fernando Alonso gaf zelfs aan dat er negentien coureurs zijn die nu al weten dat ze geen wereldkampioen gaan worden in 2024. Meindert van Buuren, voormalig Formule 2-coureur, geeft aan dat de tijden nog niet veel zeggen maar de emotie van Verstappen wel. “Ik zag in ieder geval een grote glimlach op zijn gezicht. Als het bij Verstappen niet gaat zoals hij wil is hij chagrijnig. Dus in dat opzicht kun je er wel wat uit opmaken.”

Ontwerp Red Bull Racing

De Red Bull lijkt er na de testdagen weer snel uit te zien. Maar ook het design van de auto valt op in vergelijking met de andere teams. “Er is een groot verschil en dat zit niet bij de sidepods. De luchtinlaten beginnen achter het hoofd van de coureur.” Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, gaat in de podcast uitgebreid in op wat Adrian Newey met het design heeft willen bereiken.  

Ferrari dichterbij Red Bull

Charles Leclerc reed tijdens de wintertest de snelste tijd. In 2023 was Ferrari ook vaak snel over één ronde maar zakte het langzaam naar achteren tijdens de race. Over een raceafstand was de Red Bull dominant. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, denkt dat het Italiaanse team stappen heeft gemaakt en dichter bij de regerend wereldkampioen zal zitten. “Vasseur kan nu eigenlijk pas doen wat hij wil. Ik denk dat hij het nu voor elkaar heeft en dat je zijn invloed kan zien. Ferrari had het probleem dat zie niet goed met de banden om konden gaan, dat is nu wel veranderd.”

Uiteraard wordt er aan tafel ook vooruitgeblikt op de eerste Grand Prix van het seizoen. Wie verwachten de gasten op het podium te zien in Bahrein? Je hoort het in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden