Losse putdeksel hindert opnieuw Formule 1-test in Bahrein

door Olav Veenhof
F1 Bahrein test Perez

De testweek van de Formule 1 in Bahrein wordt andermaal geplaagd door een vrijgekomen putdeksel. Net zoals op de donderdag kwam dit element los ter hoogte van bocht 11, waardoor de sessie tot stilstand kwam.

Vol goede moed gingen de rijders van start bij de laatste testdag in Bahrein. Lang duurde het niet; na een halfuur werd de sessie stilgelegd vanwege een losgeraakte putdeksel.Na een onderbreking van ruim zestig minuten werd de sessie hervat om 9.45 uur Nederlandse tijd. Bovendien is de lunchpauze geschrapt, waardoor alle teams tot 17.00 uur de gelegenheid krijgen om de laatste voorbereidingen doen voor de race volgende week.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Niet de eerste keer

Op de donderdag werd de ochtendsessie ook al vroegtijdig gestaakt om de putdeksel te herstellen, nadat Charles Leclerc er met zijn Ferrari overheen was gereden. Dit veroorzaakte schade aan zijn auto, wat resulteerde in een noodzakelijke vloerwissel. Vandaag op de laatste testdag voorafgaand aan de start van het Formule 1-seizoen volgende week op hetzelfde circuit, was het Sergio Pérez die over de rechter kerbstone reed bij het ingaan van bocht 11. Op dat moment liet de putdeksel los. Carlos Sainz was op dat moment de snelste, maar na amper een halfuur zegt dat weinig.

Grondeffect

Het grondeffect van de auto's in 2024 is enorm sterk. Max Verstappen is niet blij met de huidige ontwikkeling. "Bij deze auto's met grondeffect gebeurt dit soms. Het zou goed zijn om alles meer en beter te checken, zeker als je naar een circuit gaat zoals Bahrein waar weinig wordt gereden. Het is niet fijn dat dit gebeurt." Ook Charles Leclerc is niet blij met de incidenten. "Dit soort dingen mogen eigenlijk niet gebeuren. Het kan erg gevaarlijk zijn en heel fout aflopen", zo laten beide coureurs weten tegenover F1.com.

 

Lees ook: Tweede testdag afgelopen in Bahrein, Sainz zet snelste tijd van de dag neer

Lees ook: Marko over F1-contract Verstappen: "Max kan beroep doen op clausule in zijn contract"

Lees ook: Verstappen tevreden na eerste testdag: "Balans was erg goed"

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden