Marko over F1-contract Verstappen: "Max kan beroep doen op clausule in zijn contract"

Helmut Marko en Max Verstappen Amerika 2022

Max Verstappen verlengde begin 2022 zijn contract bij Red Bull Racing tot en met 2028, maar de Nederlander kan volgens Helmut Marko via een clausule in zijn contract onder deze langdurige deal uitkomen. 

Max Verstappen is al heel zijn Formule 1-carrière onderdeel van de Red Bull-familie. De inmiddels 26-jarige Nederlander maakte in 2015 op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de koningsklasse van de autosport bij Torro Rosso, het zusterteam van het grote Red Bull Racing. De Nederlander maakte zoveel indruk tijdens zijn debuutjaar dat hij na vier Grands Prix in 2016 al de overstap mocht maken naar het grote Red Bull, waar hij de matig presterende Rus Daniil Kvyat verving. En inmiddels is Verstappen driemaal wereldkampioen Formule 1 geworden in een Red Bull-bolide. Die samenwerking beviel dusdanig goed dat de Nederlander na zijn eerste wereldtitel in 2021, begin 2022 zijn handtekening zette onder een contractverlenging waardoor hij nu tot en met 2028 zeker is van een F1-zitje bij de Oostenrijkse renstal. En vooralsnog lijkt er geen einde aan die samenwerking te komen, ook niet omdat Verstappen en Red Bull de afgelopen twee jaar wisten te domineren in de Formule 1.

Marko: "Verstappen beschikt over clausule in zijn contract"

De drievoudig wereldkampioen beschikt in zijn contract wel over clausules om eventueel onder dat contract uit te komen, onthult Red Bull-adviseur Helmut Marko. "Zoals in elk Formule 1-contract zijn er clausules voor het geval er niet wordt voldaan aan bepaalde kwaliteitscriteria voor succes", zegt Marko tegen ServusTV. "Deze zitten ook in het contract van Max." 

Volgens de Oostenrijker zal voor Verstappen het salaris in ieder geval 'geen probleem' zijn. "Ik denk niet dat een onbegrijpelijk bedrag een probleem is voor Max. Als we niet in een positie zijn om hem te voorzien van een auto die in staat is om te winnen, dan is hij natuurlijk geïnteresseerd in succes als coureur. Je wordt er ook niet jonger op. En als hij het licht niet ziet bij Red Bull en deze criteria een rol spelen, dan is het vrij duidelijk dat hij om zich heen zal kijken. Maar waar zou er iets beters zijn?"

Max Verstappen Helmut Marko Red Bull 2023

Bron: Red Bull Content Pool

Verstappen sluit overstap voorlopig uit

De afgelopen tijd is er veel gebeurd op de rijdersmarkt, met name door de aankondiging van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton dat hij na het 2024-seizoen de overstap zal gaan maken van Mercedes naar Ferrari. Verstappen denkt voorlopig niet aan een overstap, want is erg tevreden bij zijn huidige werkgever, maar de Nederlander weet ook dat je nooit nooit moet zeggen. "ik ben heel blij met waar ik nu zit. Ik voel me hier comfortabel en ben niet op zoek naar verandering", vertelt Verstappen tegenover Motorsport.com. "Ik weet uit mijn eigen leven dat je nooit nooit moet zeggen, maar voor nu denk ik er niet over na."

 

Lees ook: Officiële testdagen F1 zijn van start in Bahrein

Lees ook: Helmut Marko zet vraagtekens bij nieuwe sidepods RB20

Lees ook: Verstappen sluit F1-overstap voorlopig uit

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden