Verstappen sluit F1-overstap voorlopig uit

door Shakyra van den Heuvel
max verstappen 2023 verenigde staten

In de geschiedenis van de Formule 1 zijn er al vele overstappen van coureurs geweest. Ook een aantal merkwaardige overstappen zoals die van Lewis Hamilton naar Ferrari. Ondanks het lange contract van Verstappen bij Red Bull, werd hem toch de vraag gesteld of hij ook aan zo’n overstap denkt.

Begin februari liet Lewis Hamilton weten dat hij de overstap ging maken naar het team van Ferrari. Vanaf 2025 zal hij de teamgenoot worden van Charles Leclerc die ook zijn contract met een aantal jaren heeft verlengd. Door deze overstap van de Brit is er een stoeltje vrijgekomen bij het team van Mercedes waarmee de rijdersmarkt ook geopend is. Ook aan Verstappen is gevraagd of hij open zou staan voor een soortgelijke overstap naar een ander team. Motorsport.com heeft hem deze vraag gesteld. “Ik wil niet disrespectvol klinken, ik heb namelijk veel respect voor Ferrari, maar ik ben heel blij met waar ik nu zit. Ik voel me hier comfortabel en ben niet op zoek naar verandering”, aldus de Nederlander. Hij heeft momenteel een contract t/m 2028 en heeft het naar zijn zin binnen Red Bull Racing. Een overstap naar een ander team heeft Verstappen echter niet volledig uitgesloten. “Ik weet uit mijn eigen leven dat je nooit nooit moet zeggen, maar voor nu denk ik er niet over na”, aldus Verstappen. “Op dit moment is mijn focus gewoon op dit team. Daar ben ik gewoon druk mee bezig. De andere dingen zijn bijzaak."

Verstappen en Hamilton omhelsing - Hongarije 2022

Foto: Red Bull Content Pool

Hamilton

De overstap van Hamilton naar Ferrari zal nog wel even het gespreksonderwerp blijven de komende tijd. Dit was ook het geval tijdens de presentatie van de nieuwe RB20. Verstappen werd gevraagd wat hij van deze overstap vindt, maar eigenlijk heeft hij hier geen uitgesproken mening over. "Je weet niet alle ins en outs van de gesprekken bij Mercedes en Ferrari. Het is daarom heel moeilijk om daar een mening over te hebben. Maar als het iemand zijn droom is om voor Ferrari te rijden, dan snap ik natuurlijk wel dat je daar naartoe wilt”, aldus Verstappen bij Motorsport.com. Verder geeft hij aan dat hij de timing van de bekendmaking wel opvallend vindt. “Het maakt het natuurlijk voor het hele team iets moeilijker om het hele jaar goed samen te kunnen werken. Iedereen is professioneel en zullen daar prima mee kunnen dealen - ook omdat ze zoveel succes samen hebben gehad - , maar bij sommige meetings mag je er dan natuurlijk niet meer bij zijn." Het wordt in de praktijk nog even afwachten hoe dit zal gaan uitpakken voor beide partijen. 

Lees ook: Dagelijks verslag wintertest Bahrein

Lees ook: Lando Norris hoopt op betere kwalificaties in 2024

Lees ook: Overzicht: De Formule 1-kalender van 2024

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden