Lando Norris hoopt op betere kwalificaties in 2024

door Patrick Wuite
Lando-Norris-Auto-2023

Lando Norris is druk bezig geweest op de simulator met het verbeteren van zijn kwalificatieruns. In 2023 liet de Brit het vaak liggen op zaterdag in Q3 en maakte hij het zichzelf onnodig lastig voor zondag. 

Ondanks dat Norris zijn teamgenoot relatief eenvoudig versloeg in het onderlinge kwalificatieduel was Norris vaak ontevreden met zijn kwalificaties. Meerdere keren maakte hij fouten waardoor een plaats in de top 3 of misschien zelfs een pole position als sneeuw voor de zon verdween. Zo maakte hij een cruciale fout in Abu Dhabi in de laatste sector waardoor hij een zekere plek op de tweede startrij cadeau gaf aan George Russell en Oscar Piastri. Ook in Qatar was de McLaren-coureur bepaald niet foutloos en overschreed hij in beide runs in Q3 de track limits, waardoor hij niet vanaf P2 de race begon, maar vanaf plek 10 de wedstrijd moest aanvangen. En ook in Brazilië ging het niet goed in de kwalificatie en maakte Norris een fout in het begin van sector 3 en verloor hij een volle seconde met een zevende startplaats tot gevolg. Genoeg werk aan de winkel dus en dat besefte de altijd zelfkritische Norris ook.

lando norris hongarije 2023

Foto: McLaren Media Centre

"Ik heb er hard aan gewerkt in de winter. Ik heb veel in de simulator gezeten en zaken uitgetest om consistenter te worden in de kwalificatieruns. Of het heeft gewerkt? Dat zien we pas echt in Bahrein. We hebben er echt alles aan gedaan om beter te worden in kwalificatieruns", vertelt Norris aan RaceFans.

Lees ook: Frederic Vasseur: 2024 geen overbruggingsjaar voor Ferrari

Lees ook: Denis Donkervoort en Werner Budding te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Kevin Magnussen: Lage verwachtingen voor eerste races

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden