Kevin Magnussen: “Lage verwachtingen voor eerste races”

door Tim Koenders
Kevin Magnussen - Haas - 2023

Kevin Magnussen denkt dat het team niet te optimistisch moet zijn voor de start van het Formule 1-seizoen. De Deen verwacht niet veel van de eerste races van het jaar.

Haas kan terugkijken op een slecht seizoen in 2023. Het team eindigde met slechts twaalf punten onderaan in het constructeurskampioenschap. Dit was niet de eerste keer dat het team onderaan eindigde en dus moest er iets veranderen. Gene Haas greep in en het team nam afscheid van teambaas Günther Steiner. Zijn vervanger is Ayao Komatsu. Kevin Magnussen beschrijft dat hij goed samen kan werken met de nieuwe teambaas. Al betekent het niet dat het team direct stappen kan maken. Sterker nog, de Deense coureur verwacht niet veel van de eerste races van 2024.

Kevin-Magnussen-Qatar-2023-zondag

Foto: Haas F1 Team Media

Ontwikkeling

“De verwachtingen worden dit jaar goed gemanaged. De laatste jaren zijn we soms veel te optimistisch geweest in aanloop naar een nieuw seizoen. Zelf heb ik daar ook last van gehad.” Dat liet Kevin Magnussen weten volgens Motorsport.com. “Ayao is heel duidelijk dat we aan het begin van het seizoen één van de laatste teams zijn. Wel denkt hij dat we grote stappen kunnen maken gedurende het seizoen. De verwachtingen zijn laag voor het begin van het seizoen. Kijkend naar het hele seizoen hebben we wel hoge verwachtingen.”

Zie ook: Christian Horner beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, advocaten bieden schikking

Zie ook: Fernando Alonso noemt beperkt aantal testdagen ‘oneerlijk’

Zie ook: Leclerc wist van Ferrari's Hamilton-plan bij tekenen nieuw contract

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden