Christian Horner beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, advocaten bieden schikking

door Jelle Boon
Christian Horner Nederland

Er komen steeds meer details naar buiten over het onafhankelijke onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner. De Brit zou regelmatig en geruime tijd seksueel getinte berichten naar de medewerkster in kwestie hebben gestuurd. Toen dit naar buiten kwam, hebben Horner's advocaten er alles aan gedaan om de zaak geheim te houden doormiddel van het bieden van een schikking.

Er is bekend geworden dat de vrouwelijke medewerkster, die zich in december 2023 meldde op het hoofdkantoor van de miljardengroep in Oostenrijk, Christian Horner heeft beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens De Telegraaf, die naar verluidt appverkeer heeft weten te bemachtigen, zou het in de zaak van Christian Horner gaan om het sturen van seksueel getinte berichten. De 50-jarige Brit zou regelmatig en geruime tijd deze berichten naar een medewerkster van Red Bull hebben gestuurd. Ook zijn de beschuldigingen over het seksueel overschrijdende gedrag van Horner inmiddels bij meerdere sleutelfiguren binnen de Formule 1-wereld bekend.

Christian Horner Belgie 2022

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Horner deed er alles aan om de zaak geheim te houden

Ook is duidelijk geworden dat de teambaas er alles aan heeft gedaan om de zaak zo geheim mogelijk te houden. In het weekend vóór de eerste publicatie in De Telegraaf, nadat hij op 2 februari werd geconfronteerd met het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag, stuurden zijn advocaten binnen 24 uur een brief naar de advocaat die de vrouwelijke werkneemster bijstond. In deze brief bood het Horner-kamp een schikking van maar liefst €760.000.

Lees ook: Fernando Alonso noemt beperkt aantal testdagen ‘oneerlijk’

Lees ook: Christian Horner: "Onderzoek zorgde voor afleiding binnen team"

Lees ook: Leclerc wist van Ferrari's Hamilton-plan bij tekenen nieuw contract

door Jelle Boon

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden