Christian Horner: "Onderzoek zorgde voor afleiding binnen team"

door Olav Veenhof
Horner presentatie Red Bull

Tijdens de presentatie van de RB20 was Christian Horner 'gewoon' aanwezig. De Red Bull-baas geeft toe dat de situatie rond het onderzoek naar zijn gedrag, voor afleiding zorgde binnen het team.

Afgelopen week werd Christian Horner urenlang geïnterviewd door een onafhankelijke advocaat in Londen. Het schijnt dat de voorlopige resultaten van het onderzoek nu worden geëvalueerd door Red Bull, in afwachting van een definitief besluit over welke stappen, indien nodig, moeten worden genomen. Over zijn toekomst bij Red Bull werd weinig gezegd tijdens de presentatie.

Impact team

Hoewel Horner nog steeds niks kan zeggen over de details van het onderzoek, spreekt hij wel over de bredere impact van de kwestie op de voorbereidingen van zijn Formule 1-team voor het seizoen 2024. "Natuurlijk is er enige afleiding geweest, dat is onvermijdelijk. Het team is zeer eensgezind en iedereen richt zich op het volgende seizoen", zo laat hij weten tegenover Motorsport.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Motorsport.com (@motorsportcom)

Invloed prestaties 2024

De grote vraag bij het publiek is natuurlijk, in hoeverre gaat dit de prestaties van Red Bull beïnvloeden op de baan. "Ik denk dat het team zich voorbereidt op het komende seizoen en we staan er zeer goed voor. We hebben een grote uitdaging om het 2023 seizoen te verbeteren, maar we zijn als team gefocust op de prestaties op de baan en ik weet zeker dat het daar goed gaat komen."

Machtsstrijd

De geruchten dat na het overlijden van medeoprichter Dietrich Mateschitz, er een machtsstrijd binnen Red Bull Racing ontstaan is, zijn deze week sterker geworden. Desondanks beweert Horner dat de verschillende aandeelhouders van Red Bull allemaal dezelfde koers varen. "We zijn zeer eensgezind, we hebben altijd ongelooflijke steun gehad van de aandeelhouders sinds het overlijden van Dietrich. We willen met het hele team dezelfde richting op."

 

Lees ook: Leclerc wist van Ferrari's Hamilton-plan bij tekenen nieuw contract

Lees ook: Zak Brown kritisch over Red Bull-samenwerking: "FIA moet er wat aan doen"

Lees ook: McLaren presenteert MCL38 voor 2024-seizoen

 

 

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden