McLaren presenteert MCL38 voor 2024-seizoen

McLaren-auto-f1

McLaren heeft woensdagochtend de sluier van de MCL38 opgelicht. De nieuwe eenzitter van het Formule 1-team maakte direct na de onthulling haar eerste kilometers rondom Silverstone.

Het team uit Woking onthulde afgelopen maand al de papaja-zwarte livery, een kleurstelling in continuïteit met die van vorig seizoen, dus geen verrassingen op dat gebied. Coureurs Lando Norris en Oscar Piastri mochten meteen het circuit van Silverstone op voor de eerste filmdag en ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

McLaren zet voort op successen 2023

De MCL38 lijkt een evolutie van het pakket dat vorig seizoen eindigde in Abu Dhabi. Het team van Andrea Stella is deze winter versterkt met de komst van twee belangrijke figuren: Rob Marshall van Red Bull en David Sanchez van Ferrari. Hun invloed zal met name zichtbaar zijn op de auto van volgend jaar.

McLaren beleefde een bijzonder belangrijke tweede helft van 2023, waarin het team vanaf de onderste positie naar de vierde plaats klom in het constructeursklassement. Aan het einde van de streep haalde zij een totaal van 302 punten en negen podiumplaatsen tussen Norris en Piastri, waarbij de top drie-finishes in de Sprint Races niet zijn meegerekend. 

Uitdaging

Met de introductie van de MCL38 staat McLaren voor de opdracht om Norris en Piastri vanaf het begin competitief te laten zijn en ervoor te zorgen dat de doorontwikkeling van de bolide voor 2024 foutloos verloopt.

Van 21 tot en met 23 februari worden de testdagen in Bahrain verreden, als voorbereiding op de start van het nieuwe F1-seizoen op 2 maart.

Foto MCL38: McLaren Media Centre

Lees ook: Mercedes onthult livery voor 2024

Lees ook: Verstappen rijdt eerste kilometers in RB20 op Silverstone

Lees ook: Ferrari onthult zijn nieuwe bolide SF-24

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden