Verstappen rijdt eerste kilometers in RB20 op Silverstone

Red Bull Racing Logo -Header

Nog voordat de RB20 wordt gepresenteerd mag Max Verstappen de auto al gaan testen op het circuit van Silverstone. Aanstaande donderdag zal de opvolger van de succesvolle RB19 officieel worden gepresenteerd.

Verstappen is degene die de eerste kilometers mag afleggen met de nieuwe bolide van het team van Red Bull. Hij mag de shakedown voor het team rijden. Tijdens de shakedown mag hij maximaal 200 kilometer afleggen om zo al bepaalde dingen te kunnen testen. Ook tijdens bepaalde filmdagen mogen ze niet meer kilometers afleggen dan eerder genoemd. De verwachting is dat niet alleen Verstappen in actie zal gaan komen, maar ook zijn teamgenoot Sergio Pérez.     

RB19

De RB20 heeft de lastige taak gekregen om de RB19 op te volgen. Aangezien 2023 het meest dominante jaar ooit was voor het team, zullen ze dit jaar moeten kijken naar mogelijkheden om de auto nog sterker te maken op bepaalde vlakken. Adrian Newey heeft wel al laten weten dat er geen grote veranderingen zullen plaats vinden aan de auto. Het zal meer gaan om een evolutie van zijn voorganger. Aankomende donderdag zal de RB20 in Milton Keynes worden gepresenteerd in aanwezigheid van Verstappen en Pérez. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de rol van Christian Horner zal zijn door de recente gebeurtenissen.

Verstappen en Pérez in Miami

Foto: Red Bull Content Pool

Veranderingen

Op het eerste zicht zijn er al een paar aanpassingen aan de RB20. Zo zijn de sidepods van de auto wat aangepast en ook zijn er aanpassingen aan de motorkap. Echter is de verwachting dat dit nog maar een glimp is van de definitieve auto. In vorige jaren heeft het team van Red Bull al vaker dingen laten zien bij de shakedown die vervolgens helemaal anders waren tijdens het officiële testen van de nieuwe F1-bolides. Het is dus nog even afwachten hoe de definitieve auto’s eruit zullen komen te zien, dit geldt echter voor elk team op de grid.

Lees ook: Ferrari onthult zijn nieuwe bolide SF-24

Lees ook: Aston Martin: Red Bull zeker te verslaan dit jaar

Lees ook: Aston Martin onthult nieuwe AMR24

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden