Aston Martin: Red Bull zeker te verslaan dit jaar

door Patrick Wuite
AMR24

Dan Fallows, de technisch directeur van Aston Martin, denkt dat Red Bull komend seizoen te verslaan is, na het oppermachtige 2023 voor het team uit Milton Keynes, toen de Oostenrijkse renstal 21 van de 22 races wist te winnen. "Het gat werd aan het einde van het seizoen steeds kleiner en kleiner."

Aston Martin begon 2023 uitstekend en was de eerste 8 races van het seizoen, vooral dankzij Fernando Alonso, de naaste belager van Red Bull Racing. Het team uit Silverstone zakte na Oostenrijk steeds wat verder weg en werd 'slechts' vijfde in het constructeurskampioenschap. Toch is technisch directeur Dan Fallows optimistisch gestemd en denkt hij dat de nieuwe AMR24, die vandaag gepresenteerd werd, de RB20 kan verslaan. 

"Het is normaal dat de gaten, naarmate je een set reglementen langer hebt, kleiner worden. We zagen aan het einde van 2023 al dat sommige teams dichterbij kwamen. We zijn ervan overtuigd dat we met deze auto veel tijdwinst gaan boeken en zijn er zeker van dat Red Bull te verslaan is. Daar streven we naar", vertelt Fallows aan RaceFans.

Aston Martin AMR op Silverstone

Foto: Aston Martin F1 Team

Lees ook: Aston Martin onthult nieuwe AMR24

Lees ook: Corné Klijn en Indy Dontje te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Alexander Albon: Wil met Alpine strijden

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden