Ferrari onthult zijn nieuwe bolide SF-24

door Shakyra van den Heuvel
SF-24 Ferrari

Het ene team na het andere team onthult hun nieuwe bolide vlak voor de start van het nieuwe seizoen. Op dinsdag was het de beurt aan het team van Ferrari. Zij hebben hun auto gepresenteerd waar ze mee hopen dat ze de strijd kunnen aangaan met onder andere Red Bull.

Lancering

Deze hele week staat in het teken van de lanceringen van de auto’s voor het seizoen van 2024. Op dinsdag was het aan de beurt aan het Italiaanse team Ferrari. Dit seizoen zal het rijders duo bestaan uit Charles Leclerc en Carlos Sainz. Zij waren uiteraard aanwezig bij de presentatie van hun nieuwe bolide. Het zal het laatste jaar zijn dat zij samen in de kenmerkende rode auto’s zullen rijden.

De SF-24 zal zijn kenmerkende rode kleur uiteraard behouden maar dit jaar zijn er gele en witte accenten zichtbaar op de auto. Eerder deze week kregen we al een sneak peak van het team waarin de accenten al bekend werden gemaakt. In het vorige seizoen hebben ze al eerder met deze kleuren gewerkt dus het was geen enorme verrassing voor de fans van het Italiaanse team.

SF-24 Ferrari

Foto: Scuderia Ferrari

Coureurs

Inmiddels twee weken geleden heeft Ferrari bekend gemaakt dat zij aan het einde van dit seizoen afscheid zullen gaan nemen van Carlos Sainz. De Spanjaard heeft wel laten weten dat hij zijn uiterste best zal gaan doen voor het team zodat ze goede resultaten kunnen blijven neerzetten. In de praktijk zullen we nog even moeten afwachten hoe dit zich uitpakt tijdens bepaalde situaties. De andere coureur binnen het team is Charles Leclerc. Hij heeft recent laten weten dat hij zijn contract voor meerdere jaren heeft verlengd. Hierdoor zou het mogelijk kunnen zijn dat hij in bepaalde situaties voorrang zou kunnen krijgen. Vanaf 2025 zal Lewis Hamilton het zitje overnemen van Carlos Sainz. Het was een spraakmakende overstap van de Brit die velen niet zagen aankomen.

Lees ook: Fernando Alonso: Bij Aston Martin blijven eerste keuze

Lees ook: Aston Martin: Red Bull zeker te verslaan dit jaar

Lees ook: Aston Martin onthult nieuwe AMR24

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden