Fernando Alonso: Bij Aston Martin blijven eerste keuze

door Patrick Wuite
AMR24

Fernando Alonso durft nog niet te zeggen dat hij zijn aflopende Aston Martin-contract gaat verlengen, maar geeft wel aan dat bij zijn huidige team blijven zijn eerste keuze is. Dat vertelt de Spanjaard bij de presentatie van de Aston Martin AMR24. 

De rijdersmarktcarrousel draait op volle toeren en dat terwijl het seizoen 2024 nog geeneens is begonnen. Het spel kwam op de wagen nadat twee weken geleden Ferrari de komst van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton aankondigde. Silly Season kan dit seizoen wel eens een hele spectaculaire gaan worden, want wie gaat Hamilton vervangen bij Mercedes? Diverse namen zijn al de revue gepasseerd. Daniel Ricciardo, Alexander Albon, Carlos Sainz, de 17-jarige Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli en Fernando Alonso. Volgens The Race staat Antonelli op pole position om Hamilton te vervangen, maar is de komst van Alonso nog zeker niet uitgesloten. Alonso zelf houdt zijn opties open, maar stelt wel dat bij Aston Martin blijven optie 1 is.

"Als ik door wil gaan, moet ik eerst weten wat de opties zijn, maar mijn eerste keuze zal Aston Martin zijn. Zij gaven mij vorig jaar de mogelijkheid om voor dit team te racen. De toekomst ziet er rooskleurig uit met de nieuwe fabriek. Ik voel me echt onderdeel van dit project", vertelt de tweevoudig wereldkampioen aan Motorsport.com.

Fernando Alonso Mike Krack

Foto: Aston Martin F1 Team

Maar toch houdt de Spanjaard de deur nog op een kier voor een ander team. "Ik zit in een unieke positie. Ik denk dat andere teams wel geïnteresseerd zijn in mij. Er zijn drie wereldkampioenen op de grid en slechts eentje is beschikbaar", aldus Alonso.

Lees ook: Alexander Albon: Wil met Alpine strijden

Lees ook: Aston Martin: Red Bull zeker te verslaan dit jaar

Lees ook: Aston Martin onthult nieuwe AMR24

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden