McLaren onthult livery 2024-bolide

door Nick Steenhuis
nieuwe McLaren livery

McLaren heeft onverwachts de livery van hun 2024-bolide bekendgemaakt. Het team uit Woking zal hun nieuwe bolide, die door het leven zal gaan als de MCL38, pas op 14 februari gaan presenteren, maar maakte vandaag dus al de kleurstelling van de nieuwe bolide bekend.

Het McLaren F1 Team heeft het launchseizoen afgetrapt met een eerste onthulling over hun nieuwe bolide voor 2024, de MCL38. Het team van Lando Norris en Oscar Piastri heeft namelijk de kleurstelling van de nieuwe bolide bekend gemaakt. 

Aanpassing aan de livery

Vergeleken met de MCL60-auto, waarmee McLaren in 2023 negen podiumfinishes scoorde, heeft de nieuwe kleurstelling meer oranje op de voorvleugel en op de achterkant van de motorkap, terwijl de sidepods nu meer zwart zijn. Verder is het vleugje blauw, dat de afgelopen twee seizoenen zichtbaar was op de McLaren-bolide, ook verdwenen. Daarvoor is wel wat donkerder blauw in de plaats gekomen, maar dat is alleen te zien rondom het embleem van sponsor DP World.

Er zijn op de MCL38 nog geen verwijzingen te zien naar de grote sponsor die McLaren eind vorig jaar overnam van Mercedes. Het team uit Woking maakte toen bekend dat het een meerjarige deal heeft gesloten met Monster Energy. Of er nog een embleem op de auto komt van Monster Energy, of dat het logo van het energiedrankenmerk uitsluitend op de racekledij en andere uitingen van het team te zien zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Waarom heet de nieuwe McLaren-bolide de MCL38?

McLaren zal de MCL38 op 14 februari 2024 onthullen, waarbij de naam van de auto het nummeringssyteem herstelt dat werd gebruikt voordat de 2023-bolide de MCL60 werd genoemd. De bolide van 2022 heette namelijk de MCL36, maar er kwam geen MCL37 in 2023, want vorig jaar vierde het Britse team haar zestigste verjaardag, en ter ere van deze verjaardag noemde het team uit Woking haar bolide de MCL60.

Nu bekend is gemaakt dat de 2024-McLaren de MCL38 gaat heten, is dus ook meteen duidelijk dat de MCL37 definitief zal worden overslagen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

 

Lees ook: Doriane Pin sluit zich aan bij F1 Academy als Mercedes-junior

Lees ook: Presentatiedata nieuwe Mercedes en Alpine bekend

Lees ook: Toto Wolff verlengt contract bij Mercedes met drie jaar

door Nick Steenhuis

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden