McLaren sluit deal met grote sponsor van Mercedes

door Nick Steenhuis
McLaren-auto's Yas Marina Circuit

McLaren heeft een nieuwe partner gevonden in Monster Energy. Het wereldwijd bekende energiedrankenmerk heeft zich aangesloten bij het Formule 1-team van McLaren als officiële partner vanaf het seizoen 2024, en komt over van Mercedes.

Monster Energy sluit deal met McLaren

McLaren heeft een nieuwe officiële partner gevonden in energiedrankenmerk Monster Energy, de grote concurrent van Red Bull in de wereld van de energiedrankjes. De twee partijen hebben een meerjarige deal gesloten die in 2024 ingaat. Hierdoor zal de naam van het energiedrankenmerk te zien zijn op de racepakken, helmen, petten en bidons van McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri, en zal het duo ook vaak met een blikje van Monster Energy gespot gaan worden. Monster Energy staat, net als Red Bull, bekend om het verbeteren van fan-ervaringen en zal samenwerken met McLaren om activiteiten en content te creëren. "We zijn verheugd om vanaf volgend seizoen onze krachten te bundelen met Monster Energy. We kunnen niet wachten om ideeën te gaan verkennen en nieuwe manieren te vinden om onze fans te betrekken en te vermaken", aldus McLaren-CEO Zak Brown op McLaren.com.

Einde samenwerking tussen Mercedes en Monster Energy

Monster Energy is geen onbekende in de auto- en motorsportindustrie. Zo is het energiedrankenmerk een grote sponsor van Yamaha in de MotoGP. De naam van het team is inmiddels ook Monster Energy Yamaha MotoGP. Ook sponsort het wereldwijd bekende merk vele motor- en autocoureurs. Maar ook in de Formule 1 is Monster Energy een bekende naam. Het energiedrankenmerk is namelijk al veertien jaar partner van het Mercedes F1 Team. Deze samenwerking komt nu ten einde. "We willen onze oprechte waardering uitspreken richting het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, en Toto Wolff in het bijzonder, voor een samenwerking die meer dan een decennium geduurd heeft en waarin we een aantal prachtige successen hebben gevierd. We wensen het team het beste voor hun komende kampioenschapscampagnes", zo laat Rodney Sacks, voorzitter en co-CEO van Monster Energy, weten op Monsterenergy.com

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

 

Lees ook: Christian Horner: Deze speciale auto gaat de geschiedenisboeken in

Lees ook: F1 post-season test 2023

Lees ook: Lewis Hamilton pessimistisch over kansen 2024

 

door Nick Steenhuis

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden