Lewis Hamilton pessimistisch over kansen 2024

lewis hamilton brazilie 2023 vrijdag

Een teleurstellend einde van het seizoen voor Lewis Hamilton. Een negende plaats in de laatste race van het seizoen, op grote afstand van de Red Bulls. En dus ziet de Brit de bui al hangen voor 2024. 

Voor het tweede seizoen op rij heeft zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton geen race gewonnen, in een seizoen waarin Red Bull de lakens uitdeelde. 21 van de 22 races werden gewonnen door een Red Bull-coureur. Max Verstappen won 19 races, teamgenoot Sergio Perez won in de straten van Jeddah en Bakoe. Alleen in Singapore wist het Oostenrijkse team niet te winnen, toen Ferrari-coureur Carlos Sainz heerste in de straten van het Marina Bay circuit. Hamilton kwam een paar keer dichtbij, zoals in Australië waar hij tweede werd. In Singapore had Mercedes qua racepace de beste auto van het veld, maar slaagde Hamilton er niet in om Norris en Sainz in te halen. En in Austin kon hij Verstappen goed bijbenen, maar werd hij na afloop gediskwalificeerd vanwege een illegale vloer. En dus heeft Hamilton voor het tweede jaar op rij geen race gewonnen. Voor 2024 heeft hij dan ook maar weinig verwachtingen.

"Red Bull won vandaag met 17 seconden voorsprong met een auto die sinds juli/ augustus niet meer is veranderd. Ik denk dat je dan wel kan raden hoe de rangorde er volgend seizoen uitziet", tekent Hamilton na de race op aan onder andere RaceFans.

Lewis Hamilton Mercedes-auto in Abu Dhabi

Hamilton is wel blij dat Mercedes P2 in het constructeurskampioenschap heeft veilig gesteld. "Ik ben blij voor het team. De betrouwbaarheid is het hele seizoen uitstekend geweest en de jongens hebben het gewoon fantastisch gedaan", besluit de zevenvoudig wereldkampioen.

Lees ook: Toto Wolff blij met respectvolle Leclerc

Lees ook: Haas-coureurs over race in Abu Dhabi: Hadden te weinig tempo

Lees ook: Rob van Someren en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden