Toto Wolff blij met respectvolle Leclerc

Mercedes Las Vegas Zaterdag

Mercedes-baas Toto Wolff prijst Ferrari-coureur Charles Leclerc na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi wegens zijn sportieve gedrag in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, waar Mercedes uiteindelijk mee aan de haal ging.

Voorafgaand aan de race was het gat tussen Mercedes en Ferrari vier punten en dus zou het hoe dan ook spannend worden. Lang zag het er naar uit dat Ferrari een reële kans had om Mercedes in te halen in het constructeurskampioenschap. Leclerc lag keurig tweede achter Verstappen, terwijl Perez Russell had ingehaald. Echter had de Mexicaan een tijdstraf gekregen van vijf seconden, voor een incident met McLaren-piloot Lando Norris. Om Russell voor te blijven moest hij dus vijf seconden bij hem weg rijden. Leclerc wilde de Mexicaan helpen, liet hem voorbij, maar op de streep kwam Perez 1,2 seconden tekort om Russell voor te blijven. Als Leclerc Russell verder had opgehouden in de laatste sector van het circuit, waar je niet of nauwelijks kan inhalen, was niet Mercedes maar Ferrari tweede geworden in het constructeurskampioenschap. Leclerc heeft het niet gedaan en dus is het team van Russell en Hamilton tweede geworden in het WK. Na afloop prijst teambaas Toto Wolff Leclerc om zijn gedrag.

george russell abu dhabi 2023 zaterdag

"Het was een geweldig gevecht voor P2. Twee fantastische teams, twee vrienden van elkaar die vechten voor een resultaat. Ik denk dat Charles enorm sportief was om Russell niet op te houden in de laatste ronde. Vol lof voor hem", aldus Wolff na de race.

Lees ook: Sainz teleurgesteld na DNF in Abu Dhabi

Lees ook: Aston Martin: Een ongelooflijk 2023 voor het team

Lees ook: Een frustrerende middag voor Alpine

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden