Een frustrerende middag voor Alpine

pierre gasly 2023 las vegas

Het was een lastige race voor de Alpines op het Yas Marina Circuit. De Alpines waren meer in gevecht met elkaar en met Hamilton dan met anderen. Na allebei een prima kwalificatie te hebben gehad, hadden de Fransmannen een moeilijkere race dan gedacht.

Ocon: "Veel te leren van dit seizoen"

De Fransman Esteban Ocon is op dezelfde plek gefinisht als dat hij is gestart, namelijk op de twaalfde plek. Ocon is kritisch over de race: "Dat was alweer de laatste van het seizoen en het was niet de beste race van ons om mee te eindigen. We kwamen simpelweg snelheid tekort waardoor we helaas buiten de punten eindigden op P12." Ook dit seizoen krijgt van de Fransman de nodige kritiek: "We moeten veel leren van dit seizoen dat heel erg inconsistent was. We hebben onze doelen voor dit jaar niet gehaald en het is tijd dat we ons gaan focussen op de belangrijkste verbeterpunten." Ondanks dit alles sluit Ocon het seizoen af met een glimlach op zijn gezicht. "Bedankt aan alle fans voor hun support dit jaar. Ik kan niet wachten tot de lampen in Bahrein weer uit gaan."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

 

Gasly: "Het was een frustrerende middag"

Net als zijn teamgenoot was Fransman Pierre niet erg lovend over zijn race: "Voor ons was dit niet de manier om het seizoen te eindigen, waar we helaas buiten de punten zijn gefinisht." Hij vindt echter niet dat dit resultaat volledig aan hem lag. "Na een goede start werd ik geraakt door Checo [Pérez] en Lewis [Hamilton] waardoor we veel schade opliepen aan de achterkant van de auto, waar we het grootste deel van de race last van hadden." In tegenstelling tot Ocon is Gasly wel erg blij met het seizoen. "Ik heb ervan genoten om bij Alpine te komen. Het was soms wisselvallig op de baan, maar we zijn een heel eind gekomen vanaf Bahrein." Net als teamgenoot Ocon heeft Gasly vertrouwen in het volgende seizoen: "Ik heb er vertrouwen in dat we volgend jaar veel sterker kunnen zijn."

 

Lees ook: Verstappen wint laatste race van het seizoen

Lees ook: Leclerc: Helaas derde in constructeurskampioenschap

Lees ook: Russell derde in Abu Dhabi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden