Verstappen wint laatste race van het seizoen: geweldig seizoen

door Shakyra van den Heuvel
Podium Abu Dhabi 2023

Max Verstappen wint Grand Prix van Abu Dhabi en behaalt daarmee zijn negentiende overwinning van dit seizoen. Met de laatste race heeft hij een geweldig seizoen achter de rug die niet snel herhaalt kan worden. 

Emotioneel afscheid

Vanaf de start was Verstappen dominant en hebben we hem eigenlijk niet meer gezien. In de eerste paar bochten heeft hij nog een aantal keren te maken gekregen met Leclerc, maar vanaf de tweede ronde kon hij zijn eigen race bepalen en de snelheid en banden controleren. Bij zijn tweede pitsop kon hij door zijn grote marge zelfs van de leiding, aan de leiding en daarmee kon hij zijn missie om 1000 ronden aan de leiding rijden, voltooien. "Het was een geweldig seizoen en een geweldige race. Het was emotioneel om voor de laatste keer in deze auto te rijden", aldus Verstappen na afloop bij F1.com. Daarbij gaf hij ook aan dat het moeilijk wordt om dit seizoen te herhalen in de toekomst. "Je wilt altijd beter, maar het gaat niet altijd om winnen. We moeten hard werken voor volgend jaar en we zijn klaar voor de battle". 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Verstappen: Dankjewel voor de support

Het was een lang seizoen voor het hele Formule 1-circus waardoor een vakantie zeer gewenst is. Verstappen is dankbaar voor het support wat hij doorheen het seizoen heeft mogen ontvangen."Elke plek waar wij kwamen was het uitverkocht en waren de fans mega enthousiast. Dankjewel voor ons aan te moedigen. Hopelijk heeft iedereen een mooie race gehad en konden ze hun favoriete coureur aanmoedigen. Tot volgend jaar!". 

Lees ook: Alfa Romeo-coureurs teleurgesteld na uitschakeling in Q1: Er zat niet meer in

Lees ook: Kritische Lando Norris zeer teleurgesteld met P5

Lees ook: Max Verstappen: Hebben het hele weekend al moeite

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden