Kritische Lando Norris zeer teleurgesteld met P5

Lando Norris Abu Dhabi 2023

Met uitstekende consistente prestaties tijdens de vrije trainingen en eerste twee kwalificatiessessies in Abu Dhabi, leek Lando Norris een grote kanshebber om zich te kwalificeren voor de eerste startrij. Uiteindelijk slaagde de Britse McLaren-coureur er niet in om deze verwachting waar te maken want hij moest genoegen nemen met een vijfde plek. 

In de laatste fase van de kwalificatie deed Norris een veelbelovende poging om de tijd van Max Verstappen, die op dat moment al op de eerste positie stond, te verbeteren. Echter, helaas voor Norris, verliep het niet zoals gehoopt. Een fout in de tweede sector van zijn snelle ronde zorgde ervoor dat Norris niet in staat was om zijn tijd te verbeteren en de pole position binnen te slepen.

 

Teleurstelling

Na afloop van de kwalificatie gaf een zeer teleurgestelde Norris toe dat de fout in de tweede sector zijn kansen op een betere startpositie had geschaad. De teleurstelling was groot omdat de Brit van mening was dat de pace goed genoeg was om mee te doen in de strijd om pole position
De vijfde startpositie biedt Norris nog steeds een redelijke kans om tijdens de race terrein te winnen en zijn seizoen op een hoogtepunt af te sluiten. De focus verschuift nu naar de race zelf, waar de Formule 1 fans hopen op een laatste boeiende strijd van het jaar tussen de topteams en coureurs.

 

Lees ook: Pole voor Verstappen in Abu Dhabi tijdens laatste kwalificatie van seizoen

Lees ook: McLaren verlengt motor deal met Mercedes tot en met 2030

Lees ook: F1 Commissie: Sprintformat wordt volgend jaar aangepast

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden