McLaren verlengt motor deal met Mercedes tot en met 2030

Vrijdag-Piastri-YASmarina-2023

McLaren en Mercedes kondigen vandaag een langdurige voortzetting van hun samenwerking aan. Het team uit Woking zal in ieder geval tot 2030 rijden met een motor van het Duitse merk.

Tijdens het Abu Dhabi-raceweekend kondigde McLaren aan dat ze hun langdurige samenwerking met Mercedes voortzetten. De oorspronkelijke samenwerking begon in het seizoen van 2021 en was aanvankelijk gepland tot 2025. In de jaren negentig resulteerde deze samenwerking al in uitstekende prestaties voor McLaren, inclusief meerdere kampioenschapstitels. Na de succesvolle samenwerking van de afgelopen jaren hebben beide teams besloten hun partnerschap te verlengen tot en met het seizoen van 2030.

 

 

McLaren CEO Zak Brown is blij met het verlengen van de deal: "Mercedes-Benz is een briljante en betrouwbare partner van het McLaren Formule 1-team", benadrukte hij in zijn eerste reactie. "De verlenging is een teken van het vertrouwen dat onze aandeelhouders en het team hebben in hun motoren en de richting die we met hen inslaan in het nieuwe tijdperk van regelgeving dat voor ons ligt. We hebben samen al meerdere successen mogen vieren, zowel in de afgelopen drie seizoenen, als natuurlijk ook in de eerdere periode dat ze ons team motorisch aandreven. We kijken in ieder geval uit naar het vervolg van onze samenwerking, waarin we blijven proberen om vooraan de grid te vechten."

Mercedes voorman Toto Wolff deelt een positieve kijk op de lopende en toekomstige samenwerking met McLaren: "Het samenwerken met klantenteams is een belangrijke pijler onder onze motorsportstrategie. Dit heeft meerdere voordelen voor Mercedes: het geeft ons een goede benchmark, versnelt de technische ontwikkeling van de motoren en versterkt het businessmodel van Mercedes-Benz in de Formule 1", benadrukt de Oostenrijker bij Motorsport.com. Wolff beschouwt de samenwerking als een aanzienlijk voordeel voor de concurrentie binnen de Formule 1. "McLaren is op de baan ook een behoorlijke, maar wel zeer sportieve concurrent geweest sinds 2021, natuurlijk vooral in de tweede helft van dit seizoen. De sterke prestaties van McLaren laten ook meteen zien hoe belangrijk het voor de sport is om eerlijk en transparant met klantenteams samen te werken. Ik zou graag willen dat het met alle tien de teams zo zou zijn, zodat er meerdere mensen voor de podiumplekken kunnen vechten.

 

Lees ook: F1 Commissie: Sprintformat wordt volgend jaar aangepast

Lees ook: Charles Leclerc snelste in tweede vrije training in Abu Dhabi

Lees ook: George Russell snelste tijdens VT1 in Abu Dhabi

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden