Charles Leclerc snelste in tweede vrije training in Abu Dhabi

charles leclerc qatar 2023 vrijdag

In de tweede vrije training wist Charles Leclerc de snelste tijd te noteren, een 1:24.809. Lando Norris eindigde als tweede, Max Verstappen als derde. De sessie werd twee keer stilgelegd vanwege een rode vlag.

Voor de helft van de coureurs, waaronder Verstappen, Pérez, Leclerc en Alonso, was VT2 de eerste vrije training van het weekend vanwege de invallende rookies in VT1. Veel van deze coureurs kwamen in VT2 na groen licht in de pitstraat dan ook direct de baan op. Op Bottas en Sargeant na koos elke coureur in de beginfase van de sessie voor een set mediumbanden om een snelle ronde te noteren. George Russell wist in de beginfase van de training de snelste tijd te noteren, een 1:25.906. Slechts tien minuten na het begin van de sessie werd de sessie stilgelegd door een rode vlag. Carlos Sainz reed waarschijnlijk over een hobbel heen, waardoor hij van de baan af spinde en met een harde klap in de tecpro barrier terechtkwam. Voor de tweede keer op rij moet het team van Ferrari flink aan de bak om de auto van Sainz te repareren. De tecpro barrier moest gerepareerd worden terwijl de klok verder aftelde en de zon onderging in Abu Dhabi. 

Rode vlaggen

Halverwege de sessie werd de rode vlag opgeheven en konden de coureurs verder met hun training. Het werd filerijden in de pitstraat. Tijd om vervolgens een snelle ronde neer te zetten was er niet voor de coureurs, want de sessie werd na twee minuten opnieuw stilgelegd. Nico Hülkenberg raakte de vangrail en kwam op de baan tot stilstand met wederom een rode vlag als gevolg. De auto van Hülkenberg kon snel weggehaald worden. Door de rode vlaggen en reparatiewerkzaamheden hebben de coureurs in totaal ongeveer een half uurtje op de baan kunnen rijden. In de laatste tien minuten werden er volop nieuwe snelle tijden genoteerd, voornamelijk op de zachte band. Verstappen liet aan zijn engineer weten dat hij niet helemaal tevreden was met zijn auto die volgens de Nederlander 'als een kangoeroe over de baan sprong'. Charles Leclerc wist tussen de rode vlaggen door uiteindelijk de snelste tijd neer te zetten. Norris, Verstappen, Bottas en Pérez, Russell, Zhou, Hamilton, Gasly en Piastri maken de top tien compleet.

Lees ook: George Russell snelste tijdens VT1 in Abu Dhabi

Lees ook: Combinatie Las Vegas-Abu Dhabi niet ideaal volgens coureurs

Lees ook: Christian Horner beweert: Hamilton heeft Red Bull benadert voor overstap

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden