Combinatie Las Vegas-Abu Dhabi niet ideaal volgens coureurs

door Shakyra van den Heuvel
Grid start - Abu Dhabi

Tijdens de laatste mediadag in Abu Dhabi wordt de coureurs gevraagd naar de reis van Las Vegas en Abu Dhabi en het enorme tijdsverschil. Niet alleen de coureurs hebben er last van, maar ook al het andere personeel van de teams vinden deze verplaatsing lastig. 

In de persconferenties worden de coureurs gevraagd wat ze vinden van de opeenvolgende races van Las Vegas en Abu Dhabi. Leclerc vind dat het niet duurzaam is qua uitstoot en voegt daarbij toe dat het niet goed is voor de mensen zelf. Wel laat hij weten dat hij geen last heeft van een jetlag. Verstappen had al eerder in Las Vegas laten weten dat hij de combinatie met Las Vegas niet ideaal vind en dat er beter naar gekeken moet worden in de toekomst. "Voor volgend jaar valt er niks meer aan te doen omdat de kalander al vaststaat, maar ik denk dat we er voor de toekomst wel naar moeten kijken. Het is behoorlijk lastig om te weten in welke tijdzone ik inmiddels zit", aldus de Nederlander tegen F1.com. Hij geeft aan dat er gepraat zal worden over het einde van het seizoen en hoe die wat efficiënter gemaakt kan worden. "Na de zomerstop heb je sowieso al te maken met lange reizen. In dat opzicht kunnen we het misschien nog wel iets beter doen door races te clusteren."

F1 2022 coureurs

Andere coureurs

Andere coureurs zoals Bottas ziet de vermoeidheid toeslaan in de paddock. "Je ziet dat er dit weekend meer mensen ziek zijn dan normaal en je ziet aan de gezichten van mensen ook dat ze vermoeider zijn", aldus Bottas tegenover Motorsport.com. Volgens hem zijn er genoeg mogelijkheden om de kalender te verbeteren en de eerste stappen worden volgens hem volgend jaar al gezet. Charles Leclerc laat weten dat hijzelf geen problemen heeft ondervonden, maar ook de gevolgen ziet in de paddock. "Qua jetlag heb ik gek genoeg helemaal geen last gehad, terwijl ik dat bij andere races wel heb", aldus de Monegask. 

 

Lees ook: AlphaTauri kondigt grootschalige rebranding aan voor 2024

Lees ook: Christian Horner beweert: Hamilton heeft Red Bull benadert voor overstap

Lees ook: Mick Schumacher maakt overstap naar WEC, tekent bij Alpine

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden