Christian Horner beweert: Hamilton heeft Red Bull benadert voor overstap

door Shakyra van den Heuvel
Mercedes GP Bahrein

Na dit seizoen zou het contract van Hamilton aflopen bij Mercedes, dus was het tijd voor een nieuw contract of een ander team. Uiteindelijk heeft hij zijn contract kunnen verlengen tot en met 2025. Op de mediadag van de laatste Grand Prix beweert Horner dat hij bij Red Bull had aangeklopt voor een eventuele overstap. 

Het nieuws over de contractverlenging van Hamilton was zeker niet onverwacht tijdens het weekend in Monza. De zevenvoudig wereldkampioen heeft zijn contract verlengd tot en met 2025, samen met zijn teamgenoot George Russell. Het betekent zeker niet dat Hamilton niet heeft gekeken bij andere teams of hij een eventuele overstap zou kunnen maken. Christian Horner beweert dat Hamilton Red Bull heeft benaderd voor een eventuele samenwerking. Ook zou de Brit gesproken hebben met Ferrari. "We hebben door de jaren verscheidene gesprekken gehad over de komst van Lewis. Ze hebben meerdere keren contact gezocht. Het meest recente was eerder dit jaar, toen er gevraagd werd of er enige interesse zou zijn", zegt hij bij Daily Mail. Uiteindelijk was er geen sprake van een samenwerking doordat er geen interesse was vanuit het team van Red Bull. Er waren grote twijfels of de twee wereldkampioenen met elkaar zouden kunnen samenwerken. "ik zie Max en Lewis samen niet werken. De dynamiek zou niet goed zijn. We zijn 100 procent blij met wat we nu hebben"

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Ferrari

Niet alleen Red Bull werd gepolst voor een eventuele samenwerking, maar ook bij Ferrari zou de Brit hebben aangeklopt. Er ontstonden geruchten dat hij gelinkt was aan een overstap naar het Italiaanse team. Deze onstonden omdat de contractverlenging heel erg lang op zich liet wachten bij Mercedes. Volgens Christian Horner heeft Hamilton inderdaad om tafel hebben gezeten bij Ferrari. "Hij heeft ook gesproken met John Elkann. Volgens mij waren er serieuze gesprekken. Dat was rond de GP van Monaco. Misschien ook wel met Vasseur, maar zeker met Elkann."

Na alle geruchten heeft Hamilton alsnog besloten om zijn contract te verlengen bij Mercedes voor twee jaar. Ook zijn teamgenoot heeft het contract met dezelfde lengte verlengd en daarom racen ze nog langer naast elkaar. 

Lees ook: AlphaTauri kondigt grootschalige rebranding aan voor 2024

Lees ook: Koning van de race: Ik mag het hopen

Lees ook: Mick Schumacher maakt overstap naar WEC, tekent bij Alpine

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden