Max Verstappen: Hebben het hele weekend al moeite

Verstappen Abu Dhabi kwalificatie 2023

Max Verstappen start de Grand Prix van Abu Dhabi vanaf pole position. De Nederlander wist in Q3 dominant naar de eerste tijd te rijden. Echter, was dat na de vrije trainingen niet vanzelfsprekend voor de Red Bull-coureur.

Tijdens de laatste kwalificatie van het seizoen is het Max Verstappen die iedere coureur te snel af is. Hij start de Grand Prix van Abu Dhabi vanaf pole position. Al is het verschil tussen hem en Charles Leclerc, de nummer twee, nihil. Voor Verstappen is deze pole position niet vanzelfsprekend. Tijdens de vrije trainingen was hij erg zoekende. Hij kon de juiste set-up niet vinden en klaagde veel over bottoming. Ook was hij erg aan het glijden op de banden. 

Lastig weekend

Het hele weekend is Max Verstappen zoekende naar een passende set-up voor de RB19. In de derde vrije training leek zijn kans op pole position erg klein. Toch is het uitgerekend Verstappen die naar pole snelt. "Het hele weekend hebben we al moeite met de auto. Het leek er dan ook niet op dat de kwalificatie soepel zou verlopen. Toch liep de auto, vergeleken met de vrije trainingen, veel beter", aldus Verstappen. Tijdens de vrije trainingen voelde Verstappen dat hij niet voluit kon pushen. Hij gleed veel en noemde meermaals de auto een kangoeroe, zo erg was de auto aan het stuiteren. Al leken die problemen met de kwalificatie te zijn verdwenen. "Ik kon veel meer pushen dan tijdens de vrije trainingen. Tijdens de trainingen was ik veel aan het glijden op de banden, daar had ik nu geen last van."

Weddenschap

De vrije trainingen zijn flink verstoord geweest dit weekend. In de eerste vrije training heeft Verstappen niet gereden vanwege een rookie en de tweede vrije training heeft voornamelijk stilgelegen door twee rode vlaggen. Verstappen heeft dan ook geen idee wat de race pace zal zijn. "Ik heb geen idee hoe goed we gaan zijn in de race, al zijn we altijd wel redelijk op de race pace", vertelt de Red Bull-coureur.

Na zijn afgevlagte ronde verscheen Christian Horner over de boordradio. Dankzij Verstappen heeft hij vijfhonderd euro van Helmut Marko gewonnen. Marko dacht dat Verstappen geen verschijning zou maken op de eerste startij, terwijl Horner juist wel het vertrouwen had in de Nederlander. Horner gaat er met de winst vandoor. 

Lees ook: Oscar Piastri: Was een lastige kwalificatie

Lees ook: Pole voor Verstappen in Abu Dhabi tijdens laatste kwalificatie van seizoen

Lees ook: Frederik Vesti wint sprintrace op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden