Frederik Vesti wint sprintrace op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi

Frederik Vesti Prema

Frederik Vesti wint de sprintrace van de Formule 2 in Abu Dhabi. Na een matige start weet hij toch op te klimmen naar de eerste plek. Het podium wordt compleet gemaakt door Enzo Fittipaldi op P2 en onze eigen Nederlander, Richard Verschoor, op P3. 

De Formule 2 is op het Yas Marina circuit van Abu Dhabi voor het laatst dit seizoen het voorproefje van de Formule 1. De sprintrace werd geleid door Fittipaldi, die als polesitter mocht beginnen. De start was chaotisch, maar bijna iedereen kwam er veilig doorheen. De top 4 heeft bijna de hele race uit dezelfde vier coureurs bestaan, die wisselden van positie. Echter, had Hadjar het tegen het einde van de race het lastig. Met Hauger, Doohan en Pourchaire in zijn DRS. Lang leek Hadjar de vierde plek te behouden, maar in de laatste ronde is Hauger hem te snel af. 

Chaotische start

Enzo Fittipaldi startte de sprintrace vanaf pole position. Al snel kreeg hij Frederik Vesti om zijn oren. Echter, mengen Richard Verschoor en Isaac Hadjar zich ook in de strijd om P1. Maar dan is daar een safety car op de baan. Juan Manuel Correa is gespind en staat midden op de baan stil. Fittipaldi behoudt de leiding, met Hadjar op de tweede plek en Verschoor op de derde plek. De herstart verloopt soepel en Fittipaldi blijft lang op de eerste plek rijden. Onder hem wisselen de coureurs veel van positie.

Belangrijke strijd

Vesti staat momenteel op de tweede plek in het klassement en met nog één race te gaan wordt het een spannende ontknoping. Voor Vesti was het dan ook zaak om goed te presteren tijdens deze sprintrace. Na een intense strijd met Verschoor kon hij zo naar Hadjar rijden, die gemakkelijk gepasseerd wordt door Vesti. Dan is het gat tussen Vesti en Fittipaldi, die nog steeds comfortabel aan de leiding ligt, ongeveer drie seconde. De Prema-coureur rijdt snellere rondetijden dan Fittipaldi, maar rijdt langzaam naar de Brazilliaan toe. Maar dan zijn de banden van Fittipaldi eraan. Hij heeft minder grip dan Vesti en hij weet er dan ook naartoe te rijden. Vesti houdt het nog even spannend, maar in ronde 20 haalt hij Fittipaldi in voor de eerste plek. Hiermee komt hij op 177 punten te staan. Het gat naar P1 in het kampioenschap is nu nog maar zestien punten. 

Lees ook: December kadomaand voor Premium BE abonnees

Lees ook: McLaren verlengt motor deal met Mercedes tot en met 2030

Lees ook: F1 Commissie: Sprintformat wordt volgend jaar aangepast

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden