Oscar Piastri: Was een lastige kwalificatie

door Tim Koenders
oscar piastri 2023

Oscar Piastri eindigde als derde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Of hij als derde mag starten is nog de vraag, de Australiër moet zich nog melden bij de wedstrijdleiding.

De laatste raceweekenden doet McLaren mee om de podiumplaatsen. Tijdens het weekend in Las Vegas had het team het lastig. Beide coureurs moesten de race van buiten de punten aanvangen. Lando Norris viel al vroeg uit en wist dus geen punten te pakken. Oscar Piastri eindigde de Grand Prix van Las Vegas als tiende en behaalde het extra punt voor de snelste raceronde. Het stratencircuit in Las Vegas is niet te vergelijken met het circuit in Abu Dhabi. Dat is ook te zien aan de uitslag van de kwalificatie. Oscar Piastri reed de derde tijd maar moet zich nog wel melden bij de wedstrijdleiding.

Fouten

“Het was een hele lastige sessie, het zit dit weekend heel dicht bij elkaar. De snelheid was tot nu toe goed maar ik maakte een paar foutjes. Ook in mijn laatste ronde maakte ik een foutje. Uiteindelijk ben ik heel blij met het resultaat. Het is goed om weer bij de eerste drie te staan, zeker na het weekend dat we hadden in Las Vegas.” Dat liet de McLaren-coureur weten aan Formula 1. “Toen we de kwalificatie ingingen had ik nog geen enkele goede ronde gereden. Ik heb het mezelf lastig gemaakt. In Q1 was het nog niet goed, Q2 ging al beter en ik Q3 was de snelheid gewoon goed.”

Lees ook: December kadomaand voor Premium BE abonnees

Lees ook: McLaren verlengt motor deal met Mercedes tot en met 2030

Lees ook: F1 Commissie: Sprintformat wordt volgend jaar aangepast

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden