Alfa Romeo-coureurs teleurgesteld na uitschakeling in Q1: "Er zat niet meer in"

15-saturday-yasmarina-2023-alfa van boven

Alfa Romeo-coureurs Valtteri Bottas en Guanyu Zhou eindigden als achttiende en negentiende tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Beide coureurs zijn erg teleurgesteld na de kwalificatie, want er zat gewoon niet meer in. Ze zien het dan ook somber in voor de race.

Alfa Romeo begon het raceweekend nog erg sterk in Abu Dhabi. Tijdens de vrije trainingen zat het Zwitserse team er goed bij en er leek een mooi kwalificatieresultaat in te zitten voor het Bottas en Zhou, maar de snelheid zat er tijdens de kwalificatie niet bepaald in bij beide coureurs.

Alfa Romeo-coureurs: Q2 zat er niet in

Voor Bottas, die tijdens de laatste vier kwalificaties twee keer Q3 haalde en twee keer in Q1 bleef steken, was het dan ook een teleurstellende kwalificatie in Abu Dhabi. "De resultaten van vandaag zijn zeker teleurstellend, want tot en met de laatste vrije training zag het er gewoon goed uit en leek het alsof we konden gaan voor een plek in Q3", zo vertelt Bottas tegenover F1.com. "Qua gevoel hadden we eigenlijk een verbetering gemaakt ten opzichte van gisteren en onze ronden waren prima. Helaas denk ik dat we vandaag niet veel meer hadden kunnen brengen qua tempo. We zullen vannacht kijken wat de oorzaken zijn van dit resultaat en kijken wat we kunnen verbeteren.''

Voor Guanyu Zhou was het de vijftiende keer dit Formule 1-seizoen dat hij bleef steken in Q1. De Chinees denkt dat Q2 niet mogelijk was geweest vandaag. "Voor deze sessie zagen de prestaties er veelbelovend uit, dus we moeten begrijpen waarom we achteruit zijn gegaan", zo vertelt de Chinees tegenover F1.com. "Alles voelde anders vanavond en het was een strijd om de banden aan de praat te krijgen. Ik maakte een fout in bocht zes, maar ook zonder die fout hadden we niet het tempo gehad om naar Q2 te gaan."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo F1 Team Stake (@alfaromeostake)

"De race wordt lastig, maar we gaan alles geven"

De Alfa Romeo-coureurs denken dat het morgen lastig wordt vanaf de laatste twee startrijen, maar gaan alles geven om het Formule 1-seizoen 2023 goed af te sluiten. "Morgen wordt erg lastig vanaf de laatste startrijen", zo verklaart Bottas. "Hopelijk kunnen een goede start en wat onverwachte omstandigheden, zoals een safety car, ons helpen om onze kaarten op de beste manier te spelen. Het is de laatste race van het seizoen en we willen het jaar op een fatsoenlijke manier afsluiten, dus we gaan alles geven tot en met de laatste bocht van de laatste ronde om dat voor elkaar te krijgen", aldus de Fin. 

"We kunnen morgen vergelijkbare omstandigheden verwachten en we moeten zien wat we kunnen veranderen om beter voor de dag te komen. Het is de laatste race van het seizoen en we zullen alles geven om wat terrein goed te maken", aldus Zhou.

 

Lees ook: Max Verstappen: Hebben het hele weekend al moeite

Lees ook: Oscar Piastri: Was een lastige kwalificatie

Lees ook: Charles Leclerc verrast door P2 in kwalificatie Abu Dhabi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden