Charles Leclerc verrast door P2 in kwalificatie Abu Dhabi

door Frederique van Grinsven
Ferrari Abu Dhabi 2023

Charles Leclerc heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste startrij naast polesitter Max Verstappen voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Tot aan zijn laatste poging had de Monegask echter moeite om zijn Ferrari goed aan de praat te krijgen, en het behalen van P2 kwam vrij onverwacht.

De Ferrari presteerde op het Yas Marina Circuit lang niet zo briljant als afgelopen weekend in Las Vegas. Carlos Sainz kwam niet verder dan het eerste gedeelte van de kwalificatie en moet genoegen nemen met de zestiende plek. Ook Leclerc had moeite met Q1 en Q2 door te komen.

"Eerlijk gezegd, gezien het weekend dat we tot nu toe hebben gehad, had ik dit allemaal niet verwacht," laat Leclerc na afloop weten. "In de laatste ronde wist ik dat ik absoluut alles op alles moest zetten en de laatste bocht was een beetje te glijden, maar ik denk dat iedereen dat had, dus ik ben echt blij met de tweede plaats."

SF-23 is kieskeurig

"Om de een of andere reden is onze auto erg kieskeurig, wanneer we op gebruikte banden rijden, zoals de eerste run in Q3, was het een erg goede ronde, maar we werden laatste. Toen we de nieuwe banden erop zetten, kwam alles tot leven. Het voelde geweldig en opnieuw reed ik een geweldige ronde, dus ik ben echt blij dat ik op de eerste rij sta, maar het is een grote verrassing."

Strijd met Mercedes

De Monegask, die over de problemen van de SF-23 heen wist te komen, heeft met zijn plek op de eerste startrij voor Ferrari wel een kans gecreëerd in de strijd met Mercedes om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. De Italiaanse renstal staat nog slechts vier punten achter Mercedes.

Lees ook: December kadomaand voor Premium BE abonnees

Lees ook: McLaren verlengt motor deal met Mercedes tot en met 2030

Lees ook: F1 Commissie: Sprintformat wordt volgend jaar aangepast

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden