George Russell: Blij dat Leclerc respectvol was

George Russel op het podium in Abu Dhabi 2023

George Russell finisht de Grand Prix van Abu Dhabi. Na een strategische race haalt Mercedes dankzij George Russell de tweede plek in het constructeurskampioenschap. Hij komt als derde over de streep op Yas Marina, door een tijdstraf van Sergio Pérez.

Sterk weekend op Yas Marina

Op de zaterdag had George Russell een goede kwalificatie. Vanaf de vierde plek verliest hij een positie aan Norris, maar hij weet hem snel terug te pakken. "Het was een chaotische race. De banden gingen er heel snel aan. Ik ben zo blij met het podium."

Strategische race in Abu Dhabi

Aan het einde van de race stelt Charles Leclerc aan zijn engineer Xavier Marcos Padros voor om Sergio Pérez voor te laten gaan. Uiteindelijk laat hij hem ook gaan, alleen is het niet genoeg om de tijdstraf van Pérez teniet te doen. "Opeens zat Pérez achter mij. Ik weet niet waar ze de snelheid vandaan hebben gehaald. Hij haalde mij in en daarna had ik gelukkig de snelheid om binnen de vijf seconden te blijven", zo laat George Russell weten tegenover David Coulthard direct na de race.

Tweede plek voor Mercedes

Op voorhand was de strijd tussen Mercedes en Ferrari voor de tweede plek in het constructeurskampioenschap. In de race bleek het ook een spannende strijd te zijn waarin Mercedes aan het langste eind trekt. "Ik ben blij dat het uiteindelijk met respect ging. We hebben het hele jaar gestreden en dat we nu uitieindelijk tweede worden is een beloning voor iedereen binnen het team."

 

Lees ook: LIVEBLOG: Grand Prix van Abu Dhabi

Lees ook: Théo Pourchaire kroont zichzelf tot Formule 2 kampioen van 2023

Lees ook: Gemengde gevoelens bij Haas na verschillende kwalificatieresultaten in Abu Dhabi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden