Théo Pourchaire kroont zichzelf tot Formule 2 kampioen van 2023

theo pourchaire 2023 alfa romeo

Théo Pourchaire is de 2023 Formule 2 kampioen geworden in Abu Dhabi. De Fransman eindigt de race op P5. Jack Doohan wint de hoofdrace, met Victor Martins op P2 en Frederik Vesti op P3. Laatsgenoemde mist net aan de punten voor de kampioenstitel. 

Jack Doohan, polesitter voor de laatste race in Abu Dhabi, had een raketstart en wist de leiding goed te behouden. Onder hem was het een wisselwerking. Voornamelijk Fittipaldi en Correa worden veel ingehaald. De gevechten zijn hard, maar eerlijk. Zo weet Zack Maloney tegen het einde van de race in gevecht te raken met Iwasa, waar het er hard aan toe gaat. Ook tussen Pourchaire en Vesti gaat de strijd om de Formule 2 titel er hard aan toe. Zeker wanneer Maini zich in de strijd gaat mengen. Uiteindelijk lukt het Vesti om Pourchaire in te halen en rijdt weg bij Pourchaire. Ook haalt hij Iwasa in en stijgt naar P4. Echter, is dit niet genoeg voor de titel Formule 2 kampioen. Théo Pourchaire is de Formule 2 kampioen van 2023. Jack Doohan wint de laatste hoofdrace van het seizoen. 

Kampioen

Théo Pourchaire is de 2023 Formule 2 kampioen. Hij kent een bewogen seizoen en haalt in de laatste race P5. Die positie is net genoeg om de titel binnen te slepen. Vesti, die P3 eindigt, haalt net niet genoeg punten om de kampioenstitel van Pourchaire af te pakken. Pourchaire kwam vorig seizoen al dicht bij de titel, maar in dat jaar ging Felipe Drugovich er met de winst vandoor. Pourchaire is onderdeel van de Sauber Group, waar hij hoogstwaarschijnlijk als reservecoureur aan de slag mag. Het team waar Pourchaire rijdt, ART Grand Prix, gaat er met de constructeurstitel vandoor. 

Rookie of the year

Victor Martins, rookie in de Formule 2, krijgt de titel rookie of the year. Hij finisht de hoofdrace in Abu Dhabi op P2, wat een mooie beloning is op zijn seizoen. Martins is onderdeel van de Alpine drivers academy. Lang leek het erop dat Bearman er met de titel vandoor zou gaan, maar in de ronde 23 moest hij zijn auto stilzetten in de pitstraat met motorproblemen. Martins lag toen al op podiumkoers. 

Lees ook: Gemengde gevoelens bij Haas na verschillende kwalificatieresultaten in Abu Dhabi

Lees ook: Gemengde resultaten voor Alpha Tauri na kwalificatie in Abu Dhabi

Lees ook: Alfa Romeo-coureurs teleurgesteld na uitschakeling in Q1: Er zat niet meer in

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden