Gemengde gevoelens bij Haas na verschillende kwalificatieresultaten in Abu Dhabi

13-friday-yasmarina-2023-Haas

Voor het Haas F1 Team was de kwalificatie in Abu Dhabi er één met twee gezichten. Nico Hulkenberg wist Q3 te halen en kwalificeerde zich als achtste, terwijl zijn teamgenoot Kevin Magnussen in Q1 bleef steken en morgen vanaf P17 moet starten. Hulkenberg is erg blij met dit "onverwachte resultaat", waar Magnussen uitkijkt naar 2024.

Dat Nico Hulkenberg en het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi een goede combinatie vormen, was vandaag maar weer al te duidelijk. De Duitser wist zich op het Yas Marina Circuit weer te kwalificeren voor een plek in Q3, waardoor Hulkenberg nu zes keer op rij in Q3 is gekomen in Abu Dhabi. Voor 'De Hulk' was het daarnaast ook alweer de achtste keer dit seizoen dat hij Q3 haalde. Dit resultaat zag de Duitser, die gisteren nog crashte tijdens de tweede vrije training, echter niet aankomen. "Ik had dit resultaat niet verwacht om eerlijk te zijn", zo vertelt Hulkenberg tegenover F1.com. "Ik heb gisteren nauwelijks gereden. Ik heb één ronde op mediums gereden, wat geen goed uitgangspunt was voor vandaag. Vanochtend vond ik een goede harmonie en had ik meteen vertrouwen in de auto, dat was erg fijn en heb ik meegenomen naar de kwalificatie. Ik heb solide ronden gereden en heb niks laten liggen, dus daar ben ik blij mee."

De Duitse coureur denkt dat het morgen lastig wordt voor Haas om punten te pakken en hoopt dan ook op een beetje geluk. "Er zijn veel snelle auto's die achterop starten. We zullen daarom wat raceomstandigheden [crashes en safety cars, red] nodig hebben om ons te helpen, maar we zullen alles geven zoals we dat het hele seizoen al hebben gedaan", aldus Hulkenberg.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)

"Ik kijk uit naar volgend jaar"

Waar Hulkenberg Q3 haalde, eindigde de kwalificatie voor zijn teamgenoot Kevin Magnussen al in Q1. Het is de twaalfde keer dit Formule 1-seizoen dat Magnussen bleef steken in het eerste deel van de kwalificatie. De Deen kon de snelheid van de VF-23 niet maximaal benutten en wist voorafgaand aan de kwalificatie ook niet helemaal wat er mogelijk was voor hem en zijn team. "Ik wist niet echt wat ik kon verwachten, want het ging een beetje op en neer", zo vertelt de Deen tegenover F1.com. "In de tweede vrije training, in het donker, zag het er goed uit. Ook in de derde vrije training zag het er redelijk goed uit, tenminste op de mediums, want we reden niet op softs, dus het resultaat had ook heel anders kunnen zijn."

Magnussen wil tijdens de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi proberen een goed resultaat te halen, maar kijkt al erg uit naar 2024. "Het is de laatste race van het jaar, dus we zullen het opnieuw proberen en ik zal eropuit gaan om gegevens te verzamelen voor het team. Maar ik kijk uit naar volgend jaar", zo besluit de Deen.

 

Lees ook: Alfa Romeo-coureurs teleurgesteld na uitschakeling in Q1: Er zat niet meer in

Lees ook: Kritische Lando Norris zeer teleurgesteld met P5

Lees ook: Max Verstappen: Hebben het hele weekend al moeite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden