Gemengde resultaten voor Alpha Tauri na kwalificatie in Abu Dhabi

Alpha Tauri 2023 Zaterdag 2023

De Alpha Tauri-coureurs kijken met gemengde gevoelens terug op de kwalificatie in Abu Dhabi. Yuki Tsunoda wist Q3 te bereiken en start de race op zondag vanaf de zesde positie. Aan de andere kant moet teamgenoot Daniel Ricciardo zich tevredenstellen met de vijftiende startplaats.

Het Abu Dhabi-weekend is van cruciaal belang voor het Alpha Tauri-team. Momenteel staan ze op de achtste plaats in het constructeurskampioenschap, terwijl Williams op de zevende plaats staat met een voorsprong van zeven punten. De zesde positie, waar Tsunoda zal starten, levert acht punten op in een Formule 1-race. Beide Williams-coureurs starten buiten de punten. Tsunoda streeft ernaar genoeg punten te scoren om de zevende plaats terug te veroveren. "Het is een buitengewoon belangrijke race voor ons, gezien de intense strijd in het kampioenschap. Ik hoop echt dat het lukt. Ik geloof dat we dat zeker kunnen. We bevinden ons in een goede positie en ik denk dat het haalbaar is. Ik zal alles geven wat ik kan, mijn uiterste best doen en hoog eindigen," vertelt hij aan F1.com. De zesde plaats van Tsunoda geeft goede hoop op een goed resultaat op zondag. "Vandaag was het leuk, vooral de kwalificatie. Het team heeft gisteren erg goed werk geleverd, hoewel het niet gemakkelijk voor ons was met een nieuwe upgrade. Op papier ziet het er zeker goed uit, maar tegelijkertijd worstelden we om de balans aan te passen. Toch hebben we het sessie na sessie verbeterd en voelde ik me steeds beter. In de kwalificatie was het echt een goede auto. Heel netjes, een hele goede auto, opnieuw P6 en klaar voor morgen," voegt hij toe in zijn gesprek met F1.com.

 

 

 

Geen snelheid voor Ricciardo

Daniel Ricciardo kon niet in de buurt komen van zijn teamgenoot. Om punten te scoren voor het team, zal hij tijdens de race hard moeten werken. Voor de Australiër is het nog onduidelijk waarom hij de snelheid miste. "De ronde voelde slecht aan, maar dat kwam doordat we niet verbeterden in Q1. De ronde zelf bevatte geen fouten. Eerlijk gezegd waren we vandaag gewoon langzamer dan gisteren. Ik denk dat we veel meer hadden kunnen laten zien. Het leek veelbelovend, maar toen we de auto vandaag op de baan zetten, leek het alsof we wat snelheid hadden verloren. Voor nu een beetje een raadsel, maar ik weet zeker dat we erin kunnen duiken en wat antwoorden kunnen vinden. Een teleurstelling natuurlijk, ik dacht zeker dat het er gisteren veel beter uitzag," vertelt hij aan F1.com. "Uiteindelijk een frustrerende dag," voegt hij eraan toe.

 

Lees ook: Carlos Sainz: We gingen te laat naar buiten

Lees ook: Alpine na kwalificatie GP van Abu Dhabi: Hopen op punten

Lees ook: Max Verstappen: Hebben het hele weekend al moeite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden