Carlos Sainz: We gingen te laat naar buiten

door Tim Koenders
carlos sainz 2023 verenigde staten

Carlos Sainz kijkt terug op een teleurstellende kwalificatie. De Spanjaard kwam niet uit het eerste deel en moet de Grand Prix van Abu Dhabi als zestiende aanvangen.

Carlos Sainz kijkt tot nu toe nog niet terug op een goed weekend in Abu Dhabi. Tijdens de tweede vrije training crashte de Spanjaard. Voor het tweede weekend op rij moesten de monteurs van Ferrari hard aan het werk op vrijdag om de auto van Sainz te repareren. Tijdens de dede vrije training focuste de Spanjaard met startnummer 55 zich niet op de snelste rondetijd, hij eindigde als laatste. In de kwalificatie wist Carlos Sainz niet door het eerste deel te komen. De Ferrari-coureur reed de zestiende tijd en moet de laatste race van het seizoen van zevende startrij aanvangen.

Verkeer

“Het is een heel lastig weekend voor ons tot nu toe. Niet alleen door de crash want de snelheid zit er gewoon niet echt in. De auto voelt niet eens slecht aan maar de stopwatch zegt wat anders.” Dat liet de Spanjaard weten aan F1.com. “Voor onze laatste ronde gingen we te laat naar buiten. We zaten toen midden in het verkeer. We stonden al onder druk en toen gingen we als één van de laatste naar buiten. We gaan dit resultaat morgen proberen te herstellen.”

Lees ook: Oscar Piastri: Was een lastige kwalificatie

Lees ook: Pole voor Verstappen in Abu Dhabi tijdens laatste kwalificatie van seizoen

Lees ook: Frederik Vesti wint sprintrace op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden