Alpine na kwalificatie GP van Abu Dhabi: Hopen op punten

door Tim Koenders
Alpine auto's, Qatar, 2023

Pierre Gasly en Esteban Ocon eindigden als tiende en twaalfde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Esteban Ocon gaat strijden voor punten op zondag, Pierre Gasly heeft afgelopen week de auto aangepast om dit mogelijk te maken.

“Ik ben heel erg blij want we hadden niet verwacht in Q3 te komen. Het was wederom een sterke kwalificatie. We hebben het tweede halfjaar grote stappen gemaakt. In Q1 was het lastig maar in Q2 hadden we ineens heel veel grip. In Q3 was de grip voor ons weer minder.” Dat liet Pierre Gasly na afloop van de kwalificatie weten aan F1.com. “Hopelijk gaat het morgen beter dan vorige week. Toen leken we vooraan mee te kunnen doen maar verloren we ineens alles op de harde band. We hebben afgelopen week een aantal dingen aangepast om ervoor te zorgen dat zoiets niet meer gebeurd.”

Esteban Ocon

“Ik voel mij niet helemaal goed, het weekend verloopt tot nu toe zeker niet optimaal. Als je je niet 100% voelt is in een Formule 1-auto rijden niet heel fijn. Ik denk dat we het meeste uit de afgelopen twee dagen hebben gehaald onder deze omstandigheden.” De Fransman ziet zeker kansen voor de race. “We zitten niet ver van de punten. We starten van een positie met veel potentie. Hopelijk kunnen we het resultaat morgen maximaliseren. We hebben zeker meer snelheid dan dat we vandaag hebben laten zien.”

Lees ook: Oscar Piastri: Was een lastige kwalificatie

Lees ook: Pole voor Verstappen in Abu Dhabi tijdens laatste kwalificatie van seizoen

Lees ook: Frederik Vesti wint sprintrace op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden