Charles Leclerc: Helaas derde in het constructeurskampioenschap

Charles Leclerc P2 Abu Dhabi

Charles Leclerc is als tweede over de finish gekomen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Hiermee eindigt hij als zesde in het kampioenschap. Ook sleept Ferrari de derde plek in het constructeurskampioenschap. 

Charles Leclerc verovert de tweede plek tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Met dit resultaat is hij als zesde geëindigd in het rijderskampioenschap. Voor Ferrari betekent de podiumfinish van Leclerc en de puntloze race van Sainz dat het als derde is geëindigd in het constructeurskampioenschap. Leclerc startte de Grand Prix van Abu Dhabi als tweede en vormde geen dreiging voor de polesitter Max Verstappen.

Tactisch spel met Pérez in Abu Dhabi

De strijd om P2 in het constructeurskampioenschap ging er verhit aan toe tussen Mercedes en Ferrari. De top 3 tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi bestond lang uit Verstappen, Leclerc en Russell, tot Leclerc besloot in de laatste ronde een tactisch spel te spelen. Zo liet hij zich inhalen door Pérez om zo wellicht P2 in het constructeurskampioenschap te finishen. "Het was een last minute beslissing om Pérez voorbij te laten. Ik wist dat hij een vijf seconde penalty had en wilde het tactisch spelen voor P2. Ik gaf hem DRS en een slipstream, helaas was het niet genoeg", aldus Leclerc. 

Ondanks dat P3 in het constructeurskampioenschap niet naar tevredenheid van Leclerc is, is hij wel heel trots op het harde werk van het team. "We wisten dat het een lastig seizoen zou gaan worden. Onze performance is het afgelopen seizoen niet goed genoeg geweest. Dat we dan vandaag de tweede snelste auto op de grid waren voelt dan ook erg goed. 

Mercedes target op Yas Marina Circuit

Voor de race had Leclerc één belangrijk target meegekregen vanuit het team: boven beide Mercedes-coureurs eindigen. Toch baalde hij dat hij Verstappen niet kon inhalen voor de leiding aan het begin van de race. "Ik probeerde langs Verstappen te komen, maar we missen pace ten opzichte van Red Bull. Uiteindelijk was mijn target om mercedes te verslaan en dat is ook gelukt. Dus daar ben ik tevreden mee."

Lees ook: Théo Pourchaire kroont zichzelf tot Formule 2 kampioen van 2023

Lees ook: Gemengde gevoelens bij Haas na verschillende kwalificatieresultaten in Abu Dhabi

Lees ook: Gemengde resultaten voor Alpha Tauri na kwalificatie in Abu Dhabi

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden